CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılıyor: 897 fark kapanacak mı?

CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılıyor: 897 fark kapanacak mı?

ABONE OL
16:57 - 03/04/2024 16:57
CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılıyor: 897 fark kapanacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu, AK Parti’nin yaptığı itiraz üzerine, bu ilçede kullanılan oyların yeniden sayımına karar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul İl Seçim Kurulu’nda itiraz etti ancak bu talep reddedildi.

Saat 11’de oyların sayımına yeniden başlandı; ancak oyların sayıldığı salonda, CHP’liler ile AK Partililer arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

CHP’li Bahçetepe 897 oyla kazandı, AK Parti 8 bin 796 oyun iptalina itiraz etti

31 Mart’ta yapılan yerel seçimde, Cumhuriyet Halk Partisi, son 20 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi ondan önce de bu partiyle aynı gelenekten gelen Refah Partisi ve Fazilet Partisi tarafından yönetilen ilçede, 897 oy farkıyla seçimi kazandı.

CHP adayı Hakan Bahçetepe, 107 bin 636 (yüzde 40,45) oy aldı. 2014’ten bu yana iki dönemdir Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı olan Hasan Tahsin Usta ise 106 bin 757 (yüzde 40,12) oyda kaldı.

2019 yılında yapılan seçimlerde CHP 91 bin oya ulaşırken, AK Parti 143 bin oyla seçimi kazanmıştı.

AK Parti, Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazda geçersiz oyların sayısını gerekçe gösterdi.

353 bin 813 seçmenin bulunduğu Gaziosmanpaşa’da 274 bin 897 seçmen oy kullandı. Ancak bu oyların 8 bin 796 çeşitli nedenlerle iptal edildi.

AK Parti’den CHP’ye tepki: “Bize baskı yapmaya, hakimleri yıldırmaya çalışıyorlar”

Yeniden sayım sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Birdal, oy iptallerinde usulsüzlükler olabileceğini, seçim kurulunun kabul ettiğini belirtti.

Birdal, “İlçe seçim kurulu somut itirazlarımızı haklı gördü. CHP’liler oyları saydırmak istemiyor ama hâkim sayımı başlattı. CHP ise hâkim kararını tanımıyor. Bize baskı yapmaya hakimleri yıldırmaya çalışıyorlar. Milletin iradesi sandığa nasıl girmişse öyle çıksın istiyoruz. Burada şiddet uyguluyorlar” dedi.

CHP İl Başkanı: “Yeniden başlayan sayımda adayımız dört oy artıya geçti”

CHP tarafı ise seçim sonuçlarından şüphe duymuyor.

Seçimden önde çıkan CHP adayı Hakan Bahçetepe, “Gaziosmanpaşa’yı biz kazandık. Mazbatamızı alana dek komşularımın oylarına namusum gibi sahip çıkmaya devam edeceğim” dedi.

CHP İl Başkanı Özgür Çelik de sandıkta oluşan milli iradenin değiştirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Çelik, “Gaziosmanpaşa’da yeniden başlayan sayımda 12 sandıkta Hakan Bahçetepe başkanımız dört oy artıya geçti. Her bir oyumuzun titizlikle takipçisiyiz” diye konuştu.

Beykoz’da yapılan itiraz kabul edilmedi

AK Parti İstanbul’da Gaziosmanpaşa dışında Beykoz’da da seçim sonuçlarına itiraz etti.

Ancak ilçe seçim kurulu bu itirazı reddetti.

CHP’nin adayı eski Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, üç dönem Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2019’da Beykoz Belediye Başkanı olan Murat Aydın’dan bin 433 oy daha fazla alarak seçimi kazanmıştı.

CHP 6 ilçede sonuçlara itiraz etti: Ümraniye adayı Erdoğdu, “Halkın iradesini savunuyoruz”

CHP ise Ümraniye, Pendik, Bahçelievler, Arnavutköy, Fatih ve Zeytinburnu’nda seçim sonuçlarına itiraz etti.

VOA Türkçe’nin konuştuğu CHP’nin Ümraniye Belediye Başkanı adayı Aykut Erdoğdu, “2000’den fazla oyun bizden kaydırıldığını tespit ettik. Gaziosmanpaşa’da kaydırıldığı tespit edilen tek bir oy yokken ilçe seçim kurulu yeniden sayım kararı aldı. Bizim talebimiz ise reddedildi. Pendik’te de durum aynı. Biz de İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurduk. Kurulun kararının lehimize olmasını bekliyoruz. Ümraniye halkının iradesini savunuyoruz” dedi.

Ümraniye’de mevcut belediye başkanı İsmet Yıldırım 174 bin 500 oy alırken Aykut Erdoğdu’ya ise 165 bin oy verildi. Seçimde 12 bin 660 oy iptal edildi.

VOA tarafından geçilen CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılıyor: 897 fark kapanacak mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılıyor: 897 fark kapanacak mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılıyor: 897 fark kapanacak mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.