CHP Heyeti Hatay’da: Deprem Bölgesinde İnceleme ve Dayanışma Ziyareti. Mansur Yavaş ve Veli Ağbaba CHP Heyetini Havalimanında Uğurladı.
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, CHP’li milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri Hatay’da incelemelerde bulundular. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duruşması için İstanbul’a geldiklerini ve Hatay’a giden CHP heyetiyle havalimanında görüştüklerini, dayanışma mesajları ilettiklerini ve heyeti uğurladıklarını belirttiler.
Hatay’a giden CHP heyetinde, 24. Dönem İstanbul Milletvekili ve Türkiye DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri yer aldı. Dr. Hasan Akgün ve Süleyman Çelebi, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte Hatay’a ulaştıklarını ifade etti.
CHP heyeti, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve parti teşkilatıyla bir araya gelerek, deprem sonrası süreci değerlendirdi.
Türkiye DİSK Genel Başkanı ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, bölgede yaşanan sorunlara dikkat çekerek, “Hatay’ın yeniden inşasında sadece binaları değil, emekçilerin haklarını da korumalıyız. Bu süreç adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmeli” dedi.
Heyet, daha sonra CHP Defne İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, İlçe Başkanı Ozan Öfkeli ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.
6 Şubat 2023’te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Hatay başta olmak üzere 11 ilde büyük yıkıma neden oldu.
Depremde, Hatay’ın binlerce yıllık kültürel mirası da zarar gördü. Habib-i Neccar Camisi, Ulu Cami, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, Meclis Binası gibi 21 tarihi yapı tamamen yıkıldı.
CHP heyeti, Habib-i Neccar Camisi’ni ziyaret ederek, tarihi yapıların korunması ve yeniden inşası sürecini yerinde değerlendirdi. Süleyman Çelebi, “Hatay sadece bir şehir değil, bir tarih ve kültür mirasıdır. Yeniden yapılanma sürecinde işçilerin haklarının gözetildiği, adil bir restorasyon süreci yürütülmeli” dedi.
CHP heyeti, bölgedeki incelemeler sonrası, Hatay’ın yeniden inşası için hükümete çağrıda bulundu. Heyet, Hatay halkının hak ettiği desteği alması için mücadeleye devam edeceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.
Hatay’da yapılan ziyaretlerin ardından heyet, izlenimlerini ve tespitlerini içeren bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaşacak.
Temel IŞIK / HATAY
ALMANYA
47 dakika önceGÜNCEL
4 saat önceGÜNCEL
4 saat önceGÜNCEL
4 saat önceALMANYA
5 saat önceALMANYA
5 saat önceALMANYA
5 saat önce