CHP üç büyük şehir ve altı ilde belediye başkan adaylarını açıkladı

CHP üç büyük şehir ve altı ilde belediye başkan adaylarını açıkladı

ABONE OL
22:54 - 21/12/2023 22:54
CHP üç büyük şehir ve altı ilde belediye başkan adaylarını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için üç büyükşehir ve altı il için daha adayını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Konya’da İsmail Sonkaya, Manisa’da Ferdi Zeyrek ve Samsun’da Cevat Öncü’nün aday gösterildiğini söyledi.

Nüfusları 750 binin altında olduğu için büyükşehir statüsünde olmayan illerin altısında da CHP adayları belirlendi. Çanakkale’de Muharrem Erkek, Kırşehir’de Selahattin Ekincioğlu, Bartın’da Muhammet Rıza Yalçınkaya, Amasya’da Turgay Sevindi, Ardahan’da Faruk Demir ve Kütahya’da Eyüp Kahveci aday gösterildi.

CHP Parti Meclisi, geçtiğimiz Perşembe günü 227 seçim çevresi için adaylarını kesinleştirmişti. Bu kapsamda büyükşehirlerden İstanbul için Ekrem İmamoğlu, Ankara için Mansur Yavaş, Bursa için Mustafa Bozbey ve Balıkesir içinse Ahmet Akın aday gösterilmişti.

Büyükşehir statüsünde olmayan illerden Bayburt için Kubilay Erel, Bolu için Tanju Özcan, Elazığ için Coşkun Çağlar Duran, Gümüşhane için Bedri Ağaç, Karaman için Recep Sertçelik, Nevşehir için de Mehmet Bilgin’in adaylıkları ilan edilmişti.

Bugün ilan edilen 126 isimle birlikte CHP Parti Meclisi, son iki haftada 353 seçim çevresinde adaylarını belirlemiş oldu. Bunun yanı sıra 35 seçim çevresinde de parti denetiminde ön seçim kararı alındı.

Adana, Mersin, Hatay ve Aydın açıklanmadı

Açıklama öncesinde kritik öneme sahip dört büyükşehirin daha resmileşmesi yönünde beklenti vardı. Geçen haftaki listede yer bulamayan Adana, Mersin, Hatay ve Aydın adaylarıyla ilgili açıklamanın bu haftaya bırakıldığı söyleniyordu. Ancak CHP yönetimi bu dört büyükşehirin adaylarını açıklamadı. Adana, Mersin ve Antalya’nın gelecek hafta birlikte açıklanabileceği iddiası söz konusu.

Hafta başında Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” gerekçesiyle düzenlenen operasyonu CHP “art niyetli” olarak nitelemiş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek vermişti. Belediye binası önündeki basın açıklamasına Karalar ile birlikte iki CHP Genel Başkan Yardımcısı katılmış, yaşananları “seçim öncesi algı operasyonu” olarak değerlendirmişti. Burada CHP Genel Başkan Yardımcıları’ndan Burhanettin Bulut, yerel seçimlerde Adana’da yeniden Karalar’ın aday gösterileceğini dolaylı olarak duyurmuştu.

Bulut, “İktidarın yargı eliyle çamur at izi kalsın tavrı hiçkimseye fayda getirmez, güneş balçıkla sıvanmaz, Adana halkının da tavrı değişmez. Kimse boş hayallere kapılmasın. Bu operasyona tevessül edenler gereken cevabı sandıkta alacaktır. Zeydan başkan, 2024 seçimlerini de kazanarak Adana’ya hizmet etmeye devam edecektir” demişti. Buna karşın Adana adayı da bugünkü CHP Parti Meclisi toplantısında resmiyet kazanmamış oldu.

VOA tarafından geçilen CHP üç büyük şehir ve altı ilde belediye başkan adaylarını açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP üç büyük şehir ve altı ilde belediye başkan adaylarını açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP üç büyük şehir ve altı ilde belediye başkan adaylarını açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.