CHP NRW’DE FLAŞ GELİŞME

CHP NRW’DE FLAŞ GELİŞME

ABONE OL
01:12 - 15/05/2021 01:12
CHP NRW’DE FLAŞ GELİŞME
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da CHP-NRW Birliği’nde son tartışmalı genel kuruldan sonra mahkemeye yansıyan süreç sonunda flaş gelişmeler yaşanıyor. Gazetemiz Düsseldorf Dernekler Masası’nın verdiği karardan sonra birlik başkanı İbrahim Vural’ın imzasını taşıyan belgeyi ele geçirdi. Adeta deprem niteliğindeki kararda genel kurulda en fazla oyu alan Nurcan Gül ile birlikte Cemalettin Özer,  Haydar Sezer, Yeter Gürenç’in CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinden düşürüldüğü ortaya çıktı.

HİZİPÇİLİK VE PARALEL YAPILANMA

İbrahim Vural’ın imzasını taşıyan belgede yönetim kurulu üyelikleri düşürülen yöneticiler hizipçilik, yönetim kurulunu tanımamak ve paralel yapılanmayla suçlanıyorlar.  Görev dağılımını kabul etmedikleri ve tüzüğe aykırı davrandıkları gerekçesiyle yönetime karşı resmi olmayan toplantılar düzenledikleri iddia ediliyor.

Düsseldorf Dernekler Masası’nın son genel kurulda seçilen yönetim kurulunu tanımasından ardından radikal kararların alındığı ortaya çıktı. Flaş gelişmeyi alınan kararların gerekçelerini 13 maddelik açıklamayla duyuran CHP-NRW Birliği,  CHP Yurtdışı Birlik sorumlusu ve CHP genel merkezin gelişmelerden haberdar olduğunu açıkladı.

Radikal kararların alındığı belgede şunlar yer alıyor:

„CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu kararı olmadan, 5 arkadaşımız Disiplin ve Denetleme Kurulu ile ortak toplantılar yaptılar. CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu 4 genç  üyesinin, resmi olmayan bu toplantılara katılmadıkları gerekçesi ile CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu üyeliklerinden düşürdüler. Böylece Yönetim Kurulu yeniden şekillendirmek istendi.

Oysa tüzükte yazıldığı üzere CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu toplantı davetini yürütme kurulu yapar. Mahkeme bu nedenle bu yasal olmayan kararları iptal etmiştir.

Arkadaşlarla birlikte çalışması için çağrıda bulunarak yönetim kurulu toplantısı yaptık. Bu toplantıların bir kısmına CHP Yurtdışı Birlikleri Koordinatörümüz Hakan Hakverdi Gürbüz’de katılmıştır. Yapılan 4 toplantının hiç birine adı geçen 5 arkadaşımız katılmadı. Mahkeme kararını ve dolayısıyla yönetim kurulu görev dağılımını tanımamadır. Toplantılarda aldığımız kararlar doğrultusunda CHP NRW Birliği’nin tek başına, CHP Yurtdışı Birlikleri ve Genel Merkez ile birlikte yaptığımız tüm çalışmaları engelleme ve sabote etmeye devam etmiştirler.

PARALEL BİR YAPILANMA

CHP Yurtdışı Birlikleri ve CHP Genel Merkezi. CHP NRW Birliği ve CHP Yurtdışı Birlikleri çalışmalarına engel olmaya çalışan ilgili kişilerin CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu üyeliklerinden atılmaları yönünde alacağımız kararları destekleyeceklerini bildirmişlerdir.

Tüzük’te açık şekilde yazılmış olmasına rağmen en çok oy alan başkan olur diye yanlış bilgi yaydılar.

Denetleme Kurulu raporuna göre Genel Kurul yapılması için imza veren 60 Kişi CHP NRW Birliği üyesi değildir. Bunun hukuki bir suç olduğu ortadadır.

İlgili arkadaşlar WhatsApp ve Facebook sayfalarında, CHP NRW Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine hakaret ve iftirada bulunmuştur. Kişilik haklarına varan bu hakaret ve iftiralar hukuki suçlardır.

Yönetim Kurulu görev dağılımını tanımayan ilgili arkadaşlar. Kendi aralarında bir iletişim, karar alma ve çalışma yapısı oluşturmuş. CHP NRW Birliği içinde paralel bir yapılanmaya başlamıştır.

Düsseldorf Mahkemesine yaptığımız Genel Kurul ve Yönetim Kurulu görev dağılımı kabul başvurusu yanlış bilgiler ve belgeler ile iptal ettirdiler. Hukuki bir suç olan bu durum, avukatımızın tespit ve girişimleri sonucu engellenmiştir.

Hiç kimse CHP NRW Birliği kamusal kişiliği, tüzüğünden üstün değildir. Hiç kimse hukuki olarak bağlı olduğumuz Düsseldorf Mahkemesinin almış olduğu kararlardan üstün değildir“

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.