CHP lideri Özel’den parti içi disiplin ve birlik çağrısı

CHP lideri Özel’den parti içi disiplin ve birlik çağrısı

ABONE OL
22:36 - 04/04/2024 22:36
CHP lideri Özel’den parti içi disiplin ve birlik çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından memleketi Manisa’da bir dizi programa katılmak için hava yoluyla İzmir’e geldi.

Adnan Menderes Havalimanı’nda halkla buluşan Özel, seçimi kazanan büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte İzmirliler’i selamladı. Konuşmasına İzmirli seçmenlere teşekkür ederek başlayan CHP lideri, belediye hizmetlerinde hiçbir siyasi parti seçmenine ayrımcılık yapılmayacağını vurguladı.

CHP örgütüne parti içi disiplin ve birlik çağrısında bulunan Özel, “Elbette örgüt belediye ilişkisi önemlidir ama ne belediyeler örgütün yöneteceği kurumlardır ne de belediye başkanları örgütümüzün amirleridir. Herkes kendi görevini iyi yaparsa, başka bir göreve talip olduğunda hakkının yenmeyeceğini görmüştür” dedi.

CHP lideri, “Bundan sonra ilçe başkanlarımız Atatürk’ün koltuğunun ilçelerindeki bekçileridir. Siyaseti onlar yapacak. Örgüt belediye ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesine katkı sağlayacak. Belediye başkanlarımızsa kamu görevlerini yaparak hepimizin göğsünü kabartacak” diye konuştu.

“Herhangi bir beş yıla talip değiliz”

Parti içi disipline vurgu yapan Özel, “Örgüt belediye dengesini doğru kuran, birbirine destek olan, örgüte ve örgütüne hakkıyla sahip çıkan belediye başkanına sonuna kadar ben de sahip çıkacağım. Eski hastalıklarla bir ilçe seçimini almak üzerinden yapılabilecek her türlü müdahalede, belediye başkanını yıpratmaya girecek olan ilçe başkanının da karşısında olacağımdan şüpheniz olmasın. Çünkü herhangi bir beş yıla talip değiliz. İktidarda başka bir sosyal demokrat parti yok. Atatürk’ün hedeflerini tutturmuş değiliz. Bu beş yıl kim hata yaparsa, Atatürk’ün partisini girdiği ilk yerel ve genel seçimde birinci parti yapma ve ikinci yüzyılın ilk seçiminde iktidar yapma hedefimize, Türkiye’nin bu büyük yürüyüşüne engel olur. Bu yolda engel tanımayacağız” ifadelerini kullandı.

“Biz milletimizden bir kredi aldık”

Özel, “Biz milletimizden bir kredi aldık. Bu kredi bir tüketici kredisi değildir. Öyle görürsek harcar bitirir ve kaybederiz. Bu kredi bir yatırım kredisidir. Seçmen bize ‘beş yıl iyi yönetin, dördüncü yılın sonunda karar vereceğim, eğer Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparsanız, belediyeleri iyi yönetirseniz, kavga etmezseniz, Türkiye’yi yönetmeye hazır kadroları yetiştirirseniz, size Türkiye’yi yönetmeniz için daha büyük kredi vereceğim’ demiştir. Seçmenin bu kredisini doğru değerlendirmek bu dört yıl en iyi hizmeti yapmak, örgüt olarak en çok çalışmak durumundayız” sözleriyle, 31 Mart seçimlerinde CHP’nin kazandığı başarıyı değerlendirdi.

Özel’den kapsayıcı mesajlar

Seçimden mağlup çıkan diğer siyasi parti seçmenlerine de saygı gösterilmesini isteyen Özel, “Bu zaferin bize kazandırdığı özgüvenle bir tane AK Partili’yi kırarsak, bir tane MHP’liyi üzersek, pek çoğu bize destek olan Cumhur İttifakı’ndan gençlere bu partide kendilerini yabancı hissettirirsek yanlışların en büyüğünü yapmış oluruz. Davet ettik geldiler, baba evinde herkese yer vardır. Baba evinde herkes huzur içinde oturabilir” dedi.

Özel, “Baba evinde kardeşlerin biri başını açar, öbürü kapar. Baba kimseye karışmaz. Baba evinin bir odasında biri eğlenir, diğer odasında biri namaz kılar. Baba evi böyle bir yerdir. İzmir birlikte yaşamanın, birlikte yönetmenin, kendinden olmayana da kendi hakkından fazla sahip çıkan hoşgörünün ve özgürlüklerin kentidir. Bunu bütün Türkiye’ye göstereceğiz” diye seslendi.

CHP lideri, “Rakiplerimizden kalbini kırdıklarımız varsa, bir kusur ettiysek genel başkan olarak sorumluluğu alıyor, seçim döneminin varsa bilinmeden yapılmış tüm hataları için örgütüm adına bizzat özür diliyorum. Bize haksızlık edenler, bizi kıranlar olduysa bu meseleyi sürdürmeyeceğimizi, üstlendiğimiz kamu görevi nedeniyle tüm seçmenlere tüm belediyelerimizin kapısının açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum” mesajı verdi.

“Bundan sonra İzmir hak ettiğini alacak”

CHP’de aday belirleme sürecinde kimsenin hakkını yemediklerini de belirten Özel, “Eğer kusurumuz, hatamız varsa, kastımız yoktur. İzmir’in memnuniyet anketlerinde en üst düzeyde yer alan üç arkadaşımızla devam ettik. Diğer arkadaşlarımıza da şunu anlattık; İzmir’in notu kıt. Haksız mı, haklı. En iyisini hak ediyor çünkü CHP’ye en büyük desteği veriyor. Biz İzmir’in beklentilerini gördük, sesini duyduk. O sese yanıt veren bir listeyle İzmir’in karşısına çıktık ve İzmir değişime, dönüşüme, gençleşmeye, kadınların siyasetteki eşit temsili noktasındaki büyük adıma ve bundan sonraki gelecek güzel günlere oy verdi, onay verdi” dedi.

Özel, “Bundan sonra İzmir hak ettiğini alacak. Yapılanların üstüne koyacak ama o büyük beklentiye de cevap verecek. İzmir artık dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir süreçte Türkiye’yle değil dünyanın kentleriyle yarışacak bir vizyona kavuşmalıdır. Bunun için ben bu genç ekibe, bu çağdaş ekibe, bu birbirini düşman görmeyen, İzmir’i dünya kenti yapmaya gelen bu arkadaşlarıma yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Manisa’da İzmir’i sollayan seçim galibiyeti vurgusu

Özel, İzmir’deki konuşmasının ardından memleketi Manisa’ya hareket etti. CHP’nin 78 yıl sonra yüzde 57,26 oy oranıyla kazandığı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından halkla buluştu.

Seçimi kazanan büyükşehir ve 14 ilçe belediye başkanıyla halkı selamlayan Özel, Manisa’da seçimin İzmir’den daha yüksek oy oranıyla kazanıldığına da dikkat çekti.

Özel, “Şimdi yanımızda İzmir il başkanımız da var. O demişti ki ‘İzmir’den esen meltemi Manisa’ya ulaştırırsak Manisa’yı kazanırız.’ Seçim sonuçlarına bir baktık, İzmir yüzde 50, Manisa yüzde 60. İzmir’den Manisa’ya meltem değil, Manisa’dan İzmir’e karayel esmiş” diye konuştu.

Özel, “Manisa’nın bugüne kadar hizmet eden yöneticilerini hep eleştirdik. Ama bugün belediye kurulduğu günden bu yana Manisa’mıza hizmet eden ilk başkandan son başkana kadar tüm siyasi partilerden başkanlara minnet ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Manisa’da eski başkana “kasayı boşaltma” suçlaması

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda MHP’li eski başkan Cengiz Ergün’ü Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin ardından “belediye kasasını boşaltmaya çalışmakla” suçlamıştı.

Ergün’ün seçimin ertesi günü sabah saat 10.30’da belediye binasına giderek kasadaki parayla çeşitli ödemeler yapmak istediğini öne süren Zeyrek, “Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından MASKİ’ye (Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) 130 milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden de 480 milyon TL karşı tarafa ödeme yapmak istiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Zeyrek, “görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddiası” ile Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe sunulduğunu paylaşmıştı.

Cengiz Ergün ise iddiaları reddederek, “Ne zamandan beri alacağı olanların parasını ödemek belediyenin kasasını soymak oldu” demişti.

Her ayın 1’i ve 5’i arasında belediyeye hizmet sağlayan firmalara ödeme yapıldığını söyleyen Ergün, bahsi geçen tutarların da bu ödemelere dahil olduğunu açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen CHP lideri Özel’den parti içi disiplin ve birlik çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP lideri Özel’den parti içi disiplin ve birlik çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP lideri Özel’den parti içi disiplin ve birlik çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.