CHP lideri Özel aday tartışmalarına partiden istifalar yaşanan Dikili’den yanıt verdi

CHP lideri Özel aday tartışmalarına partiden istifalar yaşanan Dikili’den yanıt verdi

ABONE OL
18:59 - 16/02/2024 18:59
CHP lideri Özel aday tartışmalarına partiden istifalar yaşanan Dikili’den yanıt verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ziyaretinin ikinci gününde, partiden istifaların art arda yaşandığı Dikili’den aday belirleme yöntemi tartışmalarına yanıt verdi. Dikili’de düzenlenen halk buluşmasında konuşan Özel, adayların memnuniyet anketi sonuçlarına göre belirlendiğini söyledi.

Dün yapılan aday tanıtım töreninde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ı kurultayda kendisine verdiği destek için teşekkür ederek sahneye çağıran Özel, Tugay’ın anketlerde önde çıktığı için aday gösterildiğini söyledi.

Özel, “İzmir’de anket yapmak zor, seçmenin beklentisi biraz yüksek, notu kıt. Ancak Dikili memnuniyet anketine baktığımızda bütün ilçeler içinde en yüksek noktada yer alan bir performans gösterdi. Ankete bakarak ‘Dikili’de tartışacak bir şey yok’ dedik. En kısa konuştuğumuz ilçe Dikili oldu” dedi.

“Şimdiki duygu durumu ne olursa olsun Dikili’nin efsane başkanı Osman Özgüven’e yürekten teşekkür ediyorum”

Dikili’de mevcut belediye başkanı Adil Kırgöz’ün yeniden aday gösterilmesinin ardından CHP ilçe yönetiminden gelen peş peşe istifalara son olarak “Dikili’nin efsane başkanı” olarak bilinen Osman Özgüven de katıldı. Geçmişte Özel’in “Eğer Osman Özgüven, 1984-1994 arası Dikili’de belediye başkanı olmasaydı, bugün Özgür Özel burada olmazdı. Babam gibidir” dediği Özgüven, istifa açıklamasında, “Partimizin karar mekanizmalarını istila edenler, yurttaşlarımızın gönlünü kıran, seçmene saygı duymayan yanlış kararlar vermişler, CHP’deki çürümüşlük ayyuka çıkmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni dönem belediye başkanlarının belirlendiği süreçte “Sıradan belediye başkan adayları açıklamıyoruz, suyu bedava veren Osman Özgüven’leri açıklıyoruz” ifadelerini kullanan Özel, Dikili’deki halk buluşmasında Özgüven’in istifasına da değindi. Özel, “Dünden bugüne Dikili’ye hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza, şimdiki duygu durumu ne olursa olsun Dikili’nin efsane başkanı Osman Özgüven’e yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Küskün CHP’liler” ve İYİ Parti seçmeni Dikili’de CHP’ye kaybettirir mi?

Geçen yerel seçimlerde İYİ Parti’nin CHP’yle ittifak çerçevesinde aday göstermediği Dikili’de, CHP’nin adayı Adil Kırgöz oyların yüzde 57,70’ini alarak belediye başkanlığını kazanmıştı. Cumhur İttifakı adayı Sema Akıncı’nın oy oranıysa yüzde 39,30’da kalmıştı. 31 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti’nin aday göstermeyerek MHP’yi desteklediği ilçede Cumhur İttifakı’nın adayı yeniden Akıncı oldu. CHP’de Kırgöz’ün yeniden aday belirlenmesinin ardından başlayan aday krizinde ise, partiden aday gösterilmeyen Kemal Doyuran ilçeden bağımsız aday oldu. İYİ Parti de Dikili’de Önder Akşengür’ü aday gösterdi.

İlçedeki “küskün CHP’lilerin” bağımsız adaya yönelmesinin ve İYİ Parti’nin kendi adayıyla seçime girecek olmasının, Cumhur İttifakı adayının seçimde şansını arttırdığı endişesi CHP’liler arasında yaygın.

“Bütün demokratlar birleşin, kentlerinizi, cumhuriyetinizi koruyun”

CHP lideri Özgür Özel, 2019 seçimlerinde ittifak çatısı altında CHP’nin kazandığı belediyelerin Cumhur İttifakı’na kaybedilmemesi için Dikili’den “taban ittifakı” çağrısını yineledi.

“Erdoğan ‘Büyük kentleri geri alırım, bundan sonra da beni kimse durduramaz’ diyor. Bütün demokratlar birleşin, kentlerinizi, cumhuriyetinizi koruyun” diyen Özel şöyle konuştu: “Ankara’da ittifak kuramadık, bu seçimlere kendi adaylarımızla giriyoruz. Ama geçen seçimleri kazandığımız seçmen yerli yerinde duruyor. İyi insanlara güveniyoruz, geçtiğimiz seçimde bizimle birlikte Dikili ittifakını kuranlara güveniyoruz, İzmir ittifakına güveniyoruz, Türkiye ittifakına güveniyoruz.”

Özel, “Arsalarını parsel parsel Arap şeyhlerine, Katar emirlerine teslim edeceği kentleri AK Parti’ye bırakmaya kimsenin niyeti yok. Kültür sanat faaliyetlerini yasaklayan, gençlerin ne dinleyeceğine karışan, festivalleri yasaklayan, yaşam biçimlerine müdahale eden anlayışa kentleri teslim etmeyeceğiz. Dikili günün her saatinde kadınların, gençlerin güvenli şekilde gezebildiği güvenli bir kent olarak kalmaya devam edecek” dedi.

CHP lideri Özel, CHP’li belediyelerin iktidar tarafından cezalandırılarak projelerine engel olunduğunu da kaydetti.

Özel, İzmir’deki programına Dikili’nin ardından Bergama ve Kınık’ta düzenlenen halk buluşmalarıyla devam etti.

“Başkasının bizi bölmesine gerek kalmıyor”

VOA Türkçe’nin mikrofon uzattığı Dikili’de yaşayan CHP’lilerse, muhalefet cephesindeki bölünmenin Cumhur İttifakı adaylarına yarayacağı düşüncesinde.

Ev kadını Serap Bayrak, Dikili’de Adil Kırgöz’ün adaylığını desteklediğini söyleyerek, “Büyükşehir için bir şey diyemeyeceğim. Bu yeni adayı (Cemil Tugay) tanımıyorum, bilmiyorum. İlk defa burada gördüm. Ama Adil Bey (Kırgöz) burada çalıştı. Herkes için her şey söyleniyor. CHP’de en çok yaptığımız şey zaten bu. Ne yapıyorsak, biz birbirimize yapıyoruz. Dışarıdan birinin bu bölünmeleri yapmasına gerek kalmıyor” dedi.

İlçedeki diğer siyasi parti seçmenleriyle CHP adayına destek için taban ittifakı kurulmasının zor olduğunu savunan Bayrak, “Oyların bölüneceği belli. Biz CHP’ye oy veririz, CHP’li aday kimse biz ona oy veriyoruz. Ama aradan Cumhur İttifakı adayının sıyrılabileceğini de düşünüyorum. Bağımsız adayla (Kemal Doyuran) Adil Bey kapışırken oylar bölünecek” diye konuştu.

Emekli orman mühendisi Muhsin Bayram ise, “İYİ Partili vatandaşlar bu sefer destekler mi desteklemez mi onu bilemiyoruz. İYİ Partili vatandaşlar desteklerlerse iyi olur çünkü oyların bölünmesi bize göre iyi değil. Öbür tarafa kaymasını istemiyoruz” dedi.

“Oylarda bir düşme olur, çok tepkisel oy var”

Dikili’de yaşayan fotoğrafçı Hafız Kaya da CHP’nin ilçede doğru ismi aday gösterdiğini savunarak, “Eski belediye başkanı işi düzenlediği gibi götürebilir, öteki gelse sil baştan başlayacak. Eski adaylar işi götürürse daha iyi olur” şeklinde konuştu. Kaya, seçimin Cumhur İttifakı adayıyla çekişmeli geçmesini beklemediğini söyleyerek, “Dikili’ye sağdan soldan yeni gelenler belki zorlayabilir ama zannetmiyorum. Burası zaten hep CHP’li” dedi.

Diğer partili seçmenlerin CHP’li belediyelere sahip çıkması gerektiğini söyleyen Kaya, “Geçmişteki AK Partili belediyelerin durumunu biliyoruz. Hep dosta ahbaba yardım ettiler, halkı unuttular. Şimdi de halktan haberleri yok” diye konuştu.

Emekli Ayşe Sarıgül ise CHP’nin adayına yönelik tepkinin sandığa yansıyacağını kaydederek, “Çevremizde insanların bir tepkisi var. Kızmakla, ‘ben oyumu vermeyeceğim’ demekle bu işler olmaz. Ama oylarda bir düşme olur. Çünkü tepkisel çok oy var. İllaki düşüş olacak. Ama yine Adil başkanın kazanacağına inanıyorum” dedi.

VOA tarafından geçilen CHP lideri Özel aday tartışmalarına partiden istifalar yaşanan Dikili’den yanıt verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP lideri Özel aday tartışmalarına partiden istifalar yaşanan Dikili’den yanıt verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP lideri Özel aday tartışmalarına partiden istifalar yaşanan Dikili’den yanıt verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.