CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonucuna itiraz etti

CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonucuna itiraz etti

ABONE OL
16:00 - 02/04/2024 16:00
CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonucuna itiraz etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre 3 bin 361 oy farkla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) kazandığı Hatay için yapacağını duyurduğu itirazı resmileştirdi. İtiraz gerekçesi “usulsüzlükler, verilerdeki hatalar ve geçersiz oylara dair oluşan soru işaretleri.”

CHP’nin sonuçlara itiraz edeceğini Genel Başkan Özgür Özel duyurmuştu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur” demişti. Özel, itiraz için çok sayıda milletvekilini görevlendirdiklerini vurgulamıştı.

Milletvekilleriyle birlikte iki genel başkan yardımcısı bugün Hatay’daydı. Heyette CHP’li avukatlarla birlikte il ve ilçe örgütlerinden yetkililer de vardı. Heyet, İl Seçim Kurulu’na giderek itiraz dilekçesi verdi.

CHP’li Gökçe Gökçen: “Fark azaldı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, itirazla ilgili açıklama yaptı. Gökçen “Gün boyu yaşananlar, tespit ettiğimiz usulsüzlükler, verilerde bazı hatalar ya da geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla başvuru yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin 900’lerden gelen fark, itirazlarımızın sonucunda 3 bin 287’ye kadar düşmüştür. İtiraz süreci devam ediyor. Hatay’da bir oyun bile ortadan kaldırılmasına, çöpe gitmesine, hukuksuzlukla, usulsüzlükle ya da söylendiği gibi soru işaretleriyle ve şüpheyle karşıladığımız; Vali’nin ‘görevimizin başındayız’ fotoğrafında olduğu gibi bazı korkutmalarla, bazı yıldırma çalışmalarıyla, Hatay’ın iradesinin bir şekilde gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise “Seçmenin iradesinin tecelli ettiği yer sandık. Bu sandık bizim için çok daha önemli. Burada bir varoluş mücadelesi veren, hayatını devam ettirmeye çalışan insanlar oy kullandı. Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması için üzerimize düşeni yapmaya geldik. Görevli arkadaşlarımız, sandık görevlisi arkadaşlarımız üstüne düşen sorumlulukları yerine getirdi. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Tüm hukuki müracaatlarımızı burada hem il, hem de ilçe kurullarına yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı verilerine göre Hatay’da oyların tamamı sayıldı. Bu sonuçlara göre AK Parti Adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,48, CHP Adayı Lütfü Savaş ise yüzde 44,05 oranında oy aldı.

Sonuçları açıklayan bir diğer kurum ANKA Haber Ajansı’na göreyse Hatay’da oyların tamamı değil yüzde 99.9’u sayıldı. Ajansa göre Öntürk yüzde 44,5, Savaş ise yüzde 44,08 oy aldı.

VOA tarafından geçilen CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonucuna itiraz etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonucuna itiraz etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonucuna itiraz etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.