CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı

ABONE OL
19:03 - 18/07/2022 19:03
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na altı kişiyi kayyum olarak atadı. Davanın bugün görülen üçüncü duruşmasında CHP adına mahkemeye katılan Avukat Çağlar Çağlayan’ın ‘‘davanın reddedilmesi’’ talebini reddeden mahkeme, Canan Tanış, Behçet Gezer, Muzaffer Değer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu’nun kayyum olarak atamasını gerçekleştirdi.

Kayyum heyetine ataması yapılan isimlerden Muzaffer Değer 2011 yılında, Mehmet Beşir İpekçi ise 2013 yılında il başkanlığı görevlerindeyken genel merkez kararıyla görevlerinden alınmıştı. Süleyman Berberoğlu ise 2008 yılında Diyarbakır il sekreterliği görevinde bulunmuştu.

Ankara 9 Sulh Ceza Mahkemesi, ayrıca bu heyetin en kısa zamanda il kongresi için çağrı yapmasına hükmetti.

Avukat Çağlayan: ‘‘Tedbir kararı yok, kayyım heyet göreve başlayamaz; kararı istinaf mahkemesine götüreceğiz’’

Şu an için CHP Diyarbakır il yönetiminde bir devir teslimin söz konusu olmadığını söyleyen Avukat Çağlar Çağlayan, hukuki sürecin devam ettiğinin altını çizdi.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Çağlayan, ‘‘Mahkeme kararında bir tedbir kararı vermediğinden şu an için bu heyetin görevine başlaması mümkün değil. Tabii gerekçeli kararı henüz göremedik. O da normal şartlarda birkaç gün içinde açıklanır. Ancak şu an için kayyum heyeti göreve gelemez zira bu yönde bir tedbir kararı yok. Bunun olması için kararın kesinleşmesi gerekiyor. Kararda da gördüğünüz gibi Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde istinaf yolu açık. Biz de iki hafta içinde istinaf başvurusunu yapacağız’’ dedi.

Gönül Özel: ‘‘Görevimin başındayım’’

Emekli hemşire olan Gönül Özel, 12 Eylül darbesi sonrası kapatıldıktan sonra 1992’de yeniden açılan CHP’nin birden fazla adaylı ilk kongresinde 22 Şubat 2020’de il başkanlığına seçildi. Aynı zamanda CHP’nin Diyarbakır’daki ilk kadın il başkanı olan Özel, görevden aldığı ilçe başkanlarının delege üzerindeki etkisi sonucu ile böyle bir durumun oluştuğunu ancak görevin başında olduğunu söyledi.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Gönül Özel, ‘‘Ben göreve geldiğimde Cumhuriyet Halk Partisi, Diyarbakır’da tabela partisiydi. 2019’daki seçimlerde yüzde 2 bile oy olamamış bir partiydik ve gerçekten fiziksel olarak partinin tabelası bile yoktu. Ben de varlık göstermeyen, çalışmayan ilçe başkanlarını görevden aldım ve bu süreçte aradan geçen 2,5 yılda ben ve ekibim çok yol kat ettik. Şimdi Diyarbakır’da yeniden doğan partinin iktidar yürüyüşünde o arkadaşlar trene atlamak istiyorlar. Olağanüstü kongreye gitmek için imza toplamaya başladılar. Ancak genel merkez nezdinde sonuç alamadılar. Olağanüstü kongre talebi kabul görmeyince o kişiler mahkemeye başvurdu ve bugünkü karar ortaya çıktı. Ancak hukuki süreç devam ediyor, konuyu istinafa taşıyacağız. Ben görevimin başındayım’’ dedi.

Gözler CHP MYK’da

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ediyor. Henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

MYK toplantısı sırasında gündem ile ilgili soruları yanıtlayan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise kendisine bu konuyla ilgili bir soru sorulmadığından herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

VOA tarafından geçilen CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.