Cezayir’deki Orman Yangınlarında 42 Can Kaybı

Cezayir’deki Orman Yangınlarında 42 Can Kaybı

ABONE OL
11:54 - 11/08/2021 11:54
Cezayir’deki Orman Yangınlarında 42 Can Kaybı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cezayir’de orman yangınları nedeniyle 25’i asker 42 kişi hayatını kaybetti. Ölen askerlerin yangınla mücadele kapsamında görevlendirilen askerler oldukları açıklandı. Yangınlar nedeniyle ülkenin başkentinin doğusundaki Kabiliye dağlık bölgesini yoğun bir duman tabakası kapladı.

Ülkenin kuzey kesimindeki ormanlık alanlarda Pazartesi gecesi aniden orman yangınları çıktı. İçişleri Bakanı Kemal Belcud, yangınların kundaklama nedeniyle çıktığını söyledi ancak detaylı bilgi paylaşmadı.

Belcud “Birkaç farklı noktada, 50 civarında ayrı yangının başlamasına ancak suçlu olan kişiler neden olmuş olabilir” dedi.

Bölge sakinleri yangınlara kendi çabalarıyla müdahalede bulunmaya çalışırlarken yangınların söndürülmesi için askerler de görevlendirildi.

Ancak farklı noktalardaki yangınlara müdahale sırasında çok sayıda asker hayatını kaybetti. Cezayir Savunma Bakanlığı da hayatını kaybeden askerlerin büyük yanıklar nedeniyle öldüklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Bölgede çok sayıda ev yanarken halk çevredeki otel, yurt ve benzeri yerlere yerleştirildi. Yetkililer yoğun duman tabakasının söndürme çalışmalarına engel olduğunu söyledi.

Devlet televizyonuna açıklamada bulunan Başbakan Eymen bin Abdurrahman, 25’i ordu mensubu olmak üzere yangınlara müdahale sırasında 42 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İtfaiye ekipleri ve askerler halen daha yangınları kontrol altına almak için çaba sarf ediyorlar.

Yangınlar nedeniyle en az 16 bölgedeki ormanlarda ciddi hasarlar meydana geldiği belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Cezayir’deki Orman Yangınlarında 42 Can Kaybı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cezayir’deki Orman Yangınlarında 42 Can Kaybı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cezayir’deki Orman Yangınlarında 42 Can Kaybı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.