CDU fırsatçılık yapıyor, Çifte Vatandaşlık yasalaşmalıdır

CDU fırsatçılık yapıyor, Çifte Vatandaşlık yasalaşmalıdır

ABONE OL
00:07 - 04/11/2023 00:07
CDU fırsatçılık yapıyor, Çifte Vatandaşlık yasalaşmalıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı eğitimci- yazar Bahattin Gemici, CDU genel sekreteri Carsten Linnemann’ın, koalisyon hükümetinden çifte vatandaşlık yasa tasarısını durdurmasını isteyen açıklamasına tepki gösterdi. Gemici, “Verilen sözler yerine getirilmelidir” dedi.

CDU Genel sekreteri Linnemann’ın, Gazze’deki sivil katliamları protesto eden eylemcileri bahane ederek çifte vatandaşlık yasa tasarısının gündemden kaldırılması istemesine tepki gösterdi ve bunun bir fırsatçılık olduğunu söyledi.

Çifte vatandaşlık yasa tasarısının göçmenlerin uyumuna ve Alman ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirten Bahattin Gemici, “Bu ülkeye on yıllardır emek veren ve Alman toplumuyla barış içinde birarada yaşamak isteyen milyonlarca göçmenin demokratik taleplerine karşı çıkmak entegrasyon çabalarına büyük zarar verecektir” dedi.

CDU’nun bu tavrının yeni olmadığını, 2000 yılında da Hessen eyalet seçimlerinde çifte vatandaşlık hakkına karşı kampanya yürüttüğünü anımsatan Gemici, Lennemann’ın, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylar göstermiştir ki, ne vatandaşlık ne de sadece Almanca dilini öğrenilmesi değerler topluluğumuza uygun bir entegrasyona yol açmaktadır” diyen açıklaması son derece saçmadır. Azınlık bir kitlenin yaptığı eylemler- ki bu eylemlere çok sayıda Alman vatandaşı da katılmıştır- tüm göçmenlere mal edilemez.

Biz KRV- Seçim Hakkı Girişimi olarak olarak savaşa ve her türlü teröre karşıyız. Her iki tarafta da sivil insanların katledilmesinden büyük üzüntü duyuyor, mevcut sorunların diyalog ve diplomasiyle çözülmesini istiyoruz.

Koalisyon hükümetinin hazırladığı yasa tasarısında gayet açık bir şekilde kimlerin vatandaşlığa alınmayacağı belirtilmiştir. Bu yüzden CDU’nun endişesi yersizdir. Hâl böyleyken göçmenlerin yıllardır uğruna mücadele verdikleri beklentilerine karşı çıkmak oy avcılığı yapmaktır. Bu tutum Hıristiyan ve demokratik olmak iddiasında bulunan CDU’nun insani değerlerine de aykırıdır. Yasanın gündemden kaldırılması Almanya’daki göçmenler tarafından çok kötü bir sinyal olarak algılanacak ve uyum çabalarına ağır bir darbe vuracaktır.

KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici, koalisyon partilerine, “Verdiğiniz sözü yerine getirin. AFD’nin ve CDU’nun karşı kampanyalarına aldırmadan yasayı bir an önce meclisten geçiriniz. Toplum olarak beklentimiz budur.” çağrısında bulundu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.