Çavuşoğlu’nun Bozkurt İşaretinin Yankıları Sürüyor

Çavuşoğlu’nun Bozkurt İşaretinin Yankıları Sürüyor

ABONE OL
00:50 - 26/04/2022 00:50
Çavuşoğlu’nun Bozkurt İşaretinin Yankıları Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Uruguay ziyareti kapsamında katıldığı Montevideo Büyükelçiliği açılışının ardından Ermeni soykırımı iddialarının tanınmasını talep eden bir gruba bozkurt işareti yapmasının yankıları sürüyor.

Uruguay’da başta Cumhurbaşkanı Luis Lacalle Pou olmak üzere bazı üst düzey yetkililer, Uruguay’daki Ermeni azınlık ve bazı kitle örgütleri, Çavuşoğlu’nun bozkurt işareti yapmasını çatışmacı bir davranış olarak yorumlayarak tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Pou, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çavuşoğlu’nun bozkurt işareti yapmasını eleştirdiklerini belirtti ve yapılan hareketten ötürü “İnsanların haklı olarak canı yandı” dedi.

Yaşananların ardından Türkiye’nin Montevideo Büyükelçisi Hüseyin Müftüoğlu Uruguay Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Büyükelçi Müftüoğlu’nu Çavuşoğlu’nun hareketiyle ilgili kendilerine açıklama yapması için çağıran Uruguay Dışişleri Bakanı Franscisco Bustillo, Pazar günü 1915 olaylarını anmak için bir etkinliğe katıldı.

Uruguay’ın 1915 yılında Ermeniler’in maruz kaldığı iddia edilen sürgün ve ölümleri “soykırım” olarak tanıyan ilk ülke olmasına dikkat çeken Bustillo yaptığı konuşmada, “Biz uzlaşmayı çatışmaya tercih eden bir ülkeyiz. Barışın ve hoşgörünün hakim olduğu ülkemizi ziyaret edenlerin de topraklarımızda aynı şeyi yapmasını bekleriz” dedi.

Çavuşoğlu altı ülkeyi kapsayan Latin Amerika turunun ilk durağı olan Uruguay’da, Montevideo Büyükelçiliği’nin açılışını yapmış ve iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalamak için müzakerelerde bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen Çavuşoğlu’nun Bozkurt İşaretinin Yankıları Sürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çavuşoğlu’nun Bozkurt İşaretinin Yankıları Sürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çavuşoğlu’nun Bozkurt İşaretinin Yankıları Sürüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.