Canlı Bomba Saldırısı Hazırlığındaki IŞİD’li Yakalandı

Canlı Bomba Saldırısı Hazırlığındaki IŞİD’li Yakalandı

ABONE OL
13:42 - 16/05/2022 13:42
Canlı Bomba Saldırısı Hazırlığındaki IŞİD’li Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İçişleri Bakanlığı, canlı bomba saldırısı hazırlığındaki IŞİD’li bir teröristin Şanlıurfa’da yakalandığını açıkladı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında el konulan bir flash bellekte yapılan incelemede, DAEŞ terör örgütüne ait çok sayıda dokümanın tespit edildiği” kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesindeki çalışmayla “örgütsel dokümanların çözüldüğü ve operasyonun başlatıldığı” belirtildi.

Açıklamada, “’Ebi Enes El Kahtani’ kod adlı Beşşar el Mızhen isimli şüpheli Şanlıurfa TEM Şube Müdürlüğü’nce yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale el konuldu” denildi.

Teröristin, “DAEŞ terör örgütüne sözde biat ettiği ve örgütün sözde Şam Vilayeti üst düzey yöneticileriyle irtibat kurarak canlı bomba eylemi yapmak istediği, önümüzdeki süreçte örgüt adına Türkiye’de canlı bomba, ‘yalnız kurt’ faaliyetlerinde bulunacağı” belirlendi.

Beşşar el Mızhen’in, bu yıl canlı bomba saldırısı hazırlığı yaparken yakalanan onuncu terörist olduğu belirtildi.

VOA tarafından geçilen Canlı Bomba Saldırısı Hazırlığındaki IŞİD’li Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Canlı Bomba Saldırısı Hazırlığındaki IŞİD’li Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Canlı Bomba Saldırısı Hazırlığındaki IŞİD’li Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.