Cankuş-Cankurtaran Dron Bilimfest´te Yerini Aldı

Cankuş-Cankurtaran Dron Bilimfest´te Yerini Aldı

ABONE OL
09:28 - 20/10/2023 09:28
Cankuş-Cankurtaran Dron Bilimfest´te Yerini Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği 2. Antalya Bilim Festivali(BİLİMFEST), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın katılımlarıyla Dokumapark’ta kapılarını açarken, Antalya’nın teknoloji firması ‘ÇANKUŞ-Cankurtaran Dron” da tüm ekibi ile birlikte festivalde yerini aldı.

BİLİMFEST’te Cankurtaran Dron standına birçok Bilim meraklısının yanı sra öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Drona meraklı öğrenciler konu ile ilgili bilgiler alırken, yabancı misafirler de standa büyük ilgi gösterdi.

BİLİMFEST, teknolojinin devlerini bir araya getirdi.Cankurtaran Dron Cankui, başta denizde boğulmalara karşı görev yaparken, gemi kaynaklı deniz kirliliği takibi,arama kurtarma hizmetleri ile su sporları çekimlerine de katkı ve destek veriyor. Halen Antalya’nın çeşitli sahillerinde görev yapan Cartaran Dron CANKUŞ son olarak bir Alman turisti boğulmaktan kurtararak gündemdeki yerini korumuştu.

Cankurtaran Dron’un yatırımcısı Erdoğan Budak yaptığı açıklamasında, “ Bilimfest’te olmaktan ve Cankurtaran Dronumuzu ve yatpığı çalışmaları burada göstermekten dolayı çok mutluyuz. Son dönem yaptığımız bu yatırım ile başta insan sağlığı ve güvenliğini ön planda tutararak Cankurataran dron projemizi hayata geçirdik ve oldukça olumlu geri dönüşler sağladık. Cankurtaran Dron Cankui, başta denizde boğulmalara karşı görev yaparken, gemi kaynaklı deniz kirliliği takibi,arama kurtarma hizmetleri ile su sporları çekimlerine de katkı ve destek veriyor.”diye konuştu. (Halil Öncü)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.