Çanakkale şehitleri Berlin’de anıldı

Çanakkale şehitleri Berlin’de anıldı

ABONE OL
17:30 - 19/03/2022 17:30
Çanakkale şehitleri Berlin’de anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ile Mehmet Akif Ersoy’u anma çerçevesinde Berlin Başkonsolosluğu’nda da bir tören düzenlendi.

Berlin Eğitim Müşavirliği ve Berlin Eğitim Ataşeliği eşgüdümünde Berlin Başkonsolosluğu`nda düzenlenen anma etkinliğine Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök`ün açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende Berlin Din Hizmetleri Ataşesi şehitler için dua okudu.

Ardından Türkiye`nin Berlin Büyükelçisi  Ahmet Başar Şen bir konuşma yaptı.

Şen, Çanakkale Zaferi’nin, yok edilmek istenen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının örneğini teşkil ettiğini belirtti.

Büyükelçi Şen “19. Tümen Komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Arıburnu’ndaki askerlere ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandalar kaim olur’ emrini verdi. Bağımsızlık inancı ve azmini dünyaya gösteren milletimizin, Çanakkale Zaferi’nin ardından milli mücadele için kenetlenerek esarete karşı olağanüstü bir karşı koyma örneği sergilenmiştir. Ardından da cumhuriyet kurulmuştur” dedi.

Büyükelçi Şen konuşmasının, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını; vatanın birlik ve bütünlüğü, milletimizin bekası için FETÖ, PKK ve Asala terör örgütleri tarafından öldürülen ve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diyerek tamamladı.

Berlin Büyükelçiliğinde görevli Kara Ataşesi Albay Yıkmaz Çetin’in Çanakkale Zaferi sunumunun ardından İstiklal Marşı’nın anlamı ve Mehmet Akif Ersoy`un hayati anlatıldı.

Tören Berlin Başkonsolosluğu ve Berlin Eğitim Ataşeliği görevlileri tarafından günü önemini içeren türkü dinletisi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.