Çanakkale 2022’ye hazır!

Çanakkale 2022’ye hazır!

ABONE OL
17:05 - 28/03/2022 17:05
Çanakkale 2022’ye hazır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Korona virüs pandemisinde küresel olarak etkilenen en önemli ekonomi alanlarından birisinin de turizm sektörünün olduğu bu günlerde, yeni fırsatlar ve yol haritalarının belirlendiği çalıştaya, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve geniş bir paydaş grubu katıldı.

Medikal Turizm Derneği Başkanı DR. Sinan İBİŞ’inmoderatörlüğünde, çalıştaya katılan kamu ve özel sektörün temsilcileriyle, potansiyel destinasyonların turizm ekonomisinde nasıl değerlendirileceği, gezginlerle seyahatlerin buluşması ve sürdürülebilirlik hususlarında strateji planlarının nasıl gerçekleştirileceği, taraflara düşen roller gibi birçok temel husus, interaktif olarak masaya yatırıldı. Pandemi sonrası kamu yöneticileri, ulusal politika belirleyicileri, akademisyenleri, çeşitli sektörlerdeki kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının turizm paydaşı altında bu kadar geniş bir katılımla ilk defa bir araya geldikleri “Anadolu’ya Yolculuk” çalıştayında, turizm ekonomisinin pandemi krizindeki kayıplarını yeniliklerle ve değer yaratacak içeriklerle nasıl başarı alanlarına dönüştüreceği sistematik olarak tartışıldı.

2022 yılı itibariyle turizm sektörünün yol haritasını belirlemesine ışık tutacak çalıştayın, ekonomi alanlarındaki perspektiflerini gözden geçirme, başarı stratejileri ile atacakları adımlarını güncelleme, iş planlarına yeni değerler katarak kaybettikleri iş kapasitelerini tekrar geri kazanma süreçlerine ışık tutacağı öngörülüyor.

Pandemiyle birlikte güncellenen sektör taleplerindeki değişikliklere vurgu yapılan Turizm Çalıştayında, turizmde dijitalleşme, kişisel ve kurumsal tercihlerden zenginleştirilmiş seyahatler, detaylandırılmış seyahat deneyimlerinin her aşaması ile ilgili kişilerin hijyen, sağlık, güvenlik, seyahat öncesi ve sürecinde bilgilenme, heyecan ve kişiselleştirilmiş sürpriz deneyimler gibi hususlar, belirgin talepler olarak masaya yatırılarak detaylandırıldı.

Çanakkale’de “Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayına” katıldık.

Çanakkale’de, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Çanakkale Temsilciliği, Medikal Turizm Derneği ve Kolin Hotel iş birliğinde “Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayı” düzenlendi.

Alternatif turizm alanlarının ve ürünlerinin geliştirilmesine, turizmin verimliliğinin artırılmasına yönelik çalıştay’ta çok farklı fikirler ve öneriler masaya yatırıldı .

Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleşen çalıştaydaturizmci Hüseyin Baraner şu önerilerde bulundu:

1.    Çanakkale’de çok özel yer, Türkiye ve dünya için çok değerli bir barış ve doğa kenti. Doğru dille doğru segmentepazarlanması gerekir. Dünyada 4 Milyon Professör ve 20 milyona yakın akademisyen var. Bu müşteri grubuna ivedilikle Çanakkale’den çağrı yapılmalıdır. İlgili kurumlar ile irtibata geçilmelidir.

2.    Antalya’ya gelen turistlerin Çanakkale’ye olan ilgisi artıyor. Antalya’dan Çanakkale’ye her sabah kalkan günlük bir charteruçağı çok talep alacaktır. Uçak şirketlerine bu fikrimi bildireceğim.

3.    Çanakkale’yi ziyaret eden ziyaretçiler dünya barışına bir katlı sağlamak için sade, gürültüsüz – içinde ticaret olmayan – seviyeli gerçek bir barış etkinliğine katılmak istiyorlar. Dünyanın 5 kıtasında yaşayan Sanat ve Kültür duygusu yüksek; düşünen ve yorumlayan varlıklı gezginler ruhen arınma/rahatlama/anlama/algılama /yorumlama için gerekli seviyeli yavaş hareket imkanı sağlayan platformlarda tarihe dokunmak ve bu tarih ışığı altında kendini keşfetmek istiyor. Buna cevap verecek altyapıyı geliştirmemiz gerekmektedir.

4.    Yeni açılan 1915 Çanakkale köprüsünde 18. Mart veya 25 Nisan gibi önemli tarihlerde insanların el ele tutuşarak köprüden geçip barış yürüyüşü veya barış koşusu yapabilirler.

5.    Çanakkale’de turizmin her ürününün sunulması kenti ucuzlatır. Çanakkale her dünya insanın mutlaka en az bir kere gelip görmesi gereken çok özel bir yer: Çanakkale’yi görmeyen dünya tarihini tam olarak yorumlayamaz!

Kolin Hotel’in genel müdürü ve TÜROB Çanakkale temsilcisi Mehmet Satar “Truva Diyarı” (The Land Of Troy) Çanakkale’nin 2022 sezonuna hazır olduğunu söyledi. Satar, “Bu yıl özellikle pandemi sonrası doğaya ve yeşile yönelik, Kaz Dağları, Ekolojik Turizm, Kültür Turizmi başta olmak üzere Gelibolu Yarımadası, Truva, Assos’a var olan yoğun ilginin arttığına şahit olduk ve hâlâ da olmaktayız. Huzurun ve barışın şehri Çanakkale’nin ve çevresinin artan ulaşım imkânları ve keşfedilmeyi bekleyen eşsiz değerleri ve güzellikleri ile her geçen gün daha da ilgi uyandıran ve tercih edilen bir destinasyon Çanakkale. Pandemi sonrası insanların yine aileleri ile Çanakkale yarım adası gibi Doğa, Tarih, kültür üçlemesini içinde barındırarak bu özelliklerin yanı sıra çok bilinmeyen eşsiz Kite Surfing olanakları ve bitmeyen elverişli rüzgârları ile Türkiye’nin eşsiz Kite Spot’ları arasına girmeye hazırlanıyor Çanakkale. Ayrıca; dünyanın ilk güzellik yarışmasına ev sahipliği yapan Kaz Dağlarının yüksek oksijen seviyesi, endemik şifalı bitki ve eşsiz kuş türleri ile de doğaseverleri her zaman kucaklamaya hazır. Birçok ilkin deneyimlenebileceği Çanakkale farklı turizm çeşitlilikleri ile çok kısa zamanda çok popüler ve adından sıklıkla söz edilen ve tercih edilen bir turizm merkezi haline gelerek popülaritesini daha da artıracaktır“ dedi.

Çalıştay raporlanarak sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılacak. Sonuç bildirgesinin, Çanakkale’nin sektörelanlamda avantaj, dezavantaj ve fırsatlarını belirlemede önemli bir yol haritası olacağı düşünülüyor. Resim: © Tourexpi

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.