Camcı Kaya İsogon şirketinin 25. Kuruluş yılını kutladı

Camcı Kaya İsogon şirketinin 25. Kuruluş yılını kutladı

ABONE OL
17:18 - 28/06/2019 17:18
Camcı Kaya İsogon şirketinin 25. Kuruluş yılını kutladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Camcı Kaya İsogon şirketinin 25. Kuruluş yılını kutladı

Berlin ve Almanya’nın en renkli iş adamlarından “Camcı Kaya” olarak tanınan Kaya Tığlıoğlu yıllar önce kurduğu İsogon fabrikasının 25. Kuruluş yılını ailesi ve çalışanlarıyla kutladı.

Ankara Cumhuriyet Lisesi mezunu olarak 21 yaşında Almanya’ya gelen, çeşitli metal firmalarında çalıştıktan sonra Berlin`de 1981 yılında cam, kapı ve pencere tamir işine atılan, o dönemler “Camcı Kaya” olarak tanınan Kaya Tığlıoğlu`nun 1992 yılında açtığı İsogon fabrikası 25. Kuruluş yılını doldurdu.

25 yıl önce kurduğu pencere ve kapı profili üretim fabrikasıyla, bugün Almanya’nın en büyük üreticilerinden biri haline gelen 70 yaşındaki Kaya Tığlıoğlu, işin büyük bölümünü oğulları Efe ve Nejdet’e devretse de 40 yıllık iş tecrübesiyle yine ilk günkü heyecanıyla yine işinin başında.

1992 yılında kurduğu İsogon firmasıyla bugün İsviçre’den Polonya’ya, Hollanda’dan Fransa’ya kadar birçok Avrupa ülkesine kapı ve pencere ihraç eden Kaya Tığlıoğlu aynı zamanda Almanya’nın ilk Türk eğitimli cam ustası.

Küçük bir cam firmasından, orta ölçekli bir pencere, kapı fabrikası sahibi oluncaya kadar yoğun çalışan Kaya Tığlıoğlu, başarısında en büyük desteğinin esi Oya Tığlıoğlu olduğuna dikkat çekiyor.

Kaya Tığlıoğlu 25 yıl önce kurduğu Berlin’deki fabrikasında bugün 55 kişiye istihdam sağlıyor.  PVC ve alüminyumdan üretilen pencere ve kapıları, Avrupa genelindeki 450 bayiye dağıtan İsogon firması yılda 40 bin pencere üretim kapasitesine sahip. 

İsogon, ağırlıklı olarak Almanya pazarı olmak üzere Avrupa inşaat piyasasına yılda yaklaşık 70 bin pencere satıyor. 

ha-ber.com/M. Sefa Doğanay

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.