Büyük Önder Atatürk, vefatının 83. Yılında Berlin`de anıldı

Büyük Önder Atatürk, vefatının 83. Yılında Berlin`de anıldı

ABONE OL
23:06 - 10/11/2021 23:06
Büyük Önder Atatürk, vefatının 83. Yılında Berlin`de anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mustafa Kemal Atatürk anısına, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğunda yerel saatle 09.05’te saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Başkonsolos Olgun Yücekök, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının gelecek nesillere bırakılmasının bir görev olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemizin bulunduğu coğrafyaya baktığımızda, Atatürk ve silah arkadaşlarının bizleri nelerden koruduğunu bir kez daha anlıyorum. Bu günlere gelmemizi sağlayan azimle çalışan ve savaşan ve emeği geçen tüm Türk milleti mensuplarını saygıyla anıyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletimizden bahsedebiliyorsak bunu Atatürk’e borçluyuz. Bunu gelecek kuşaklara anlatmak hepimizin görevidir. Bir kez daha kendisini saygı ve rahmetle anıyorum.”

Türkiye`nin Berlin Büyükelçiliği’nde de yapılan anma töreni yerel saatle 09.05’te saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Büyükelçilik personelinin hazır bulunduğu anma töreninde konuşan Büyükelçi Ahmet Başer Şen, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyetimiz 100. yaşına ilerlerken, Atamızın açtığı yolda emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.