Büyük Emekli Mitingi’nde “Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak maaş” talebi

Büyük Emekli Mitingi’nde “Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak maaş” talebi

ABONE OL
22:02 - 10/12/2023 22:02
Büyük Emekli Mitingi’nde “Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak maaş” talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli-Sen, Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından düzenlenen ‘Büyük Emekli Mitingi’ Ankara’da yapıldı.

Çeşitli illerden gelerek Anıtpark’ta toplanan emeklilere sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler destek verdi. Miting öncesi emekli sendikaları, temel taleplerini içeren basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, talepler şu şekilde sıralandı:

Emekli aylıkları, prim günü esas alınarak ve intibak yasası çıkarılarak yeniden düzenlensin;
Aylık bağlama oranları dul ve yetimleri de kapsayacak şekilde milli gelir artışı dikkate alınarak yükseltilsin;
Memurlara verilen 8 bin 77 lira bütün emeklilerin aylıklarına yansıtılsın;
Bayram ikramiyeleri asgari ücretten az olmasın;

Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, adaletsizliği ortadan kaldırmak için mücadele ettiklerini belirterek, “Emeklilikte insanca yaşam haktır diyerek mücadele ediyoruz. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olanların insanca yaşayacakları bir ücret almaları gerek ve bunu sağlamak devletin sorumluluğudur” dedi.

Çerkezoğlu, “7 bin 500 lira emekli maaşı ile yaşamaya çalışan 10 milyon emeklinin, emeklilikte insanca yaşam haktır diye mücadele veriyoruz. Emeklileri açlık sınırının bile yarısında bir ücretle yaşamaya mahkum edenlere karşı mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Emekliler Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Mahinur Şahbaz da “Bizleri görmeyenlere, duymayanlara sözümüzü söylemeye geldik. Vicdansızlık yapmayın, hakkaniyetli olun” dedi.

Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen de “Yönetememe krizini emeklileri sırtına yükleyecek kadar pervasızlık kol geziyor” diye konuştu.

Mitinge katılan emekliler, VOA Türkçe’ye maaşların yetersiz olduğunu, yapılacak maaş zamlarının hayat pahalılığına karşı yeterli olmayacağını söylediler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Haziran 2023 verilerine göre Türkiye’de dul, yetim, malul, sürekli iş görmezlik geliri alan kişiler dahil, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan maaş alan kişilerin toplamı 15 milyon 207 bin kişi.

VOA tarafından geçilen Büyük Emekli Mitingi’nde “Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak maaş” talebi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Büyük Emekli Mitingi’nde “Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak maaş” talebi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Büyük Emekli Mitingi’nde “Sefalet ücreti değil, insanca yaşayacak maaş” talebi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Bu millete hergün bela okuyorum, lanet okuyorum, Allah’ım artık yeter salla bu ülkeyi diyorum. Ne kadar kavimleri helak ettiysen Tayyip Erdoğan kaviminide helak et diyorum. Her vakit namazlarımda Allahuekber tekbir alıyorum, elimde olmayarak hemen ardından içimden bir ses geliyor Allah belanı vere Tayyip diyorum.

    Yanıtla
    +0
    -0