Burhan Kuzu Yaşamını Yitirdi

Burhan Kuzu Yaşamını Yitirdi

ABONE OL
16:44 - 01/11/2020 16:44
Burhan Kuzu Yaşamını Yitirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve AKP’de 3 dönem milletvekilliği yapmış anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu 65 yaşında hayatını kaybetti. Kuzu iki haftadır Corona tedavisi görüyordu.

Oğlu Süleyman Kuzu, babası için Pazartesi günü Fatih Camii’nde cenaze namazı kılınacağını belirtti. Süleyman Kuzu babasının virüse nasıl yakalandığını bilmediklerini de kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Burhan Kuzu’nun hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yayınladı.Koca, “Saygın siyasetçimiz, hukukçu ağabeyimiz Prof. Burhan Kuzu’yu, 17 Ekim’den beri tedavi gördüğü Covid-19 sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Salgın, bizi yakınlarımızdan, yeri doldurulamaz insanlardan ayırmaya devam ediyor” dedi.

Kuzu, daha önce sosyal medya hesabından Corona virüsü ile ilgili paylaşımlarında virüsü hafife aldığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Corona virüsüne yakalandıklarını açıklamışlardı.

Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisiyle birlikte eşi ve kızının da Corona virüsü testlerinin pozitif çıktığını belirtmişti.

Açıklamasında Soylu, “Pazartesi günü kendimizi iyi hissetmeyince tekraren yaptırdığımız test; eşim, kızım ve bende pozitif çıktı. Düne kadar evde sürdürdüğümüz tedavi doktorlarımızın tavsiyesi ile hastane ortamına nakledilmiştir. Şükürler olsun, şimdi biraz daha iyiyiz. Bu vesile ile tüm hastalara ve İzmir depreminde yaralananlara acil şifalar, depremde hayatını kaybeden İzmirli hemşehrilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Corona virüsüne yakalandığını Twitter üzerinden açıklamıştı.

Kalın, “Hafif semptomlarla geçirdiğim koronavirüs tedavisinde son aşamaya geldim. Şu anda gayet iyiyim hamdolsun. Arayan, soran, mesaj gönderen, dua eden herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen Burhan Kuzu Yaşamını Yitirdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Burhan Kuzu Yaşamını Yitirdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Burhan Kuzu Yaşamını Yitirdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.