Burdur’da seracılık toplantısı

Burdur’da seracılık toplantısı

ABONE OL
19:43 - 22/11/2021 19:43
Burdur’da seracılık toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Burdur’da tarımsal üretimde hayvancılıktan sonra önemli gelir kapısı haline gelen örtü altı üretimin sorunları tartışıldı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında düzenlenen “Seracılık İstişare Toplantısı”nda, Burdur’da örtü altı üretiminin planlı bir şekilde yaygınlaşması için gerekli çalışmalar, fide, ürün deseni, yatırım ve işletme hibe destekleri, pazar, üreticiler ve paydaşların talepleri, sorunlar ve çözüm önerileri tüm yönleriyle ele alındı.

Çavdır ilçesinde başlayan örtü altı tarımı her yıl gelişerek Gölhisar, Tefenni, Karamanlı ilçelerine yayıldı. Burdur, toplam 10 bin 850 dekar kayıtlı örtü altı alanında, 188 bin ton üretimle Türkiye’de 5., 1829 kayıtlı işletme ile Antalya, Mersin ve Muğla‘dan sonra 4. sırada yer almayı başardı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, yayla seracılığında ülke genelinde adından söz ettirir konuma gelen Burdur’da, örtü altı yetiştiriciliğini daha iyi noktalara taşımak, sorunların tespiti ve çözüme kavuşturulması, il geneline yayılması için yapılacak çalışmaları değerlendirerek yol haritası belirlemek istediklerini söyledi.

Vali Arslantaş, şunları kaydetti.

“Burdur örtü altı yetiştiriciliğinde Türkiye’de 4. sırada yer alarak bu alanda azımsanmayacak bir başarı kat etti. Burdur, Mersin, Muğla, Antalya gibi illerin hemen peşinde. Önümüzdeki üç ilin de deniz kenarında daha yumuşak iklimlere sahip olan iller olduğunu gördüğümüzde bu başarının nasıl azımsanmayacak bir durum olduğunu tespit etmek de çok zor değil. Madem bu kadar ciddi bir örtü altı varlığımız var ve her geçen gün de bir önceki güne göre katlayarak devam etmekte öyleyse yönetilebilir bir hale gelmesi için karşılaştığınız sorunları çözme gayreti içerisindeyiz.’’

Toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları Özel İdare, Tarım İl Müdürlüğü, Milli Eğitim, İl Sağlık, Çevre Şehircilik, İş_kur, Göç İdaresi, Devlet Su İşleri ve AEDAŞ, TKDK ile BAKA ile Ziraat Odası Başkanları, Tarım Kredi Müdürleri, Ziraat Bankası temsilcileri ile Hal Komisyoncu, tedarikçi firmalar, gümrük komisyoncuları, sera yapımıyla ilgili firmalar, fide yetiştiricileri ile üreticiler katıldı.

Vali Arslantaş, üreticiler ve sektör paydaşların sorunlarını dinledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.