Burdur Peyniri için yol haritası belirleniyor

Burdur Peyniri için yol haritası belirleniyor

ABONE OL
23:41 - 16/02/2021 23:41
Burdur Peyniri için yol haritası belirleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Süt ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin merkezi olan Burdur’da peynirciliğin geliştirilmesi için yok haritası belirleniyor.

Burdur Valiliği ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi iş birliği ile “Gelenekselden Endüstriyel Üretime Peynir: Burdur Peyniri İçin Yol Haritası Çalıştayı’’ düzenlendi.

Türkiye’deki peynir üreticisi ulusal firmalar ile yöresel peynir üreticileri, bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini bir araya getiren çalıştayda süt ve süt ürünlerinin daha fazla katma değer oluşturulabilmesi için markalaşmanın önemine dikkat çekildi. Çalıştayda ayrıca Burdur peyniri için yeni yol haritası belirlenerek bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlama hedefliyor.

Üniversite sanayi işbirliği ile geliştirilecek ortak proje çalışmaları ile ürün kalitesi, çeşitlilik, pazarlama sorun ve çözüm önerileri olmak üzere, yöresel geleneksel peynir çeşitlerinin artırılması, ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtılması ve pazarlanma potansiyelinin geliştirilmesi de amaçlandı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş Burdur’da günlük bin 100 ton süt üretimi yapıldığını belirterek, Türkiye’de ortalama kişi başına üretilen sütün kişi başına 200 gram olduğuna dikkat çekti. Arslantaş, ‘’ Burdur’da kişi başı süt üretimi 4 litrenin üzerinde. Türkiye’nin 20 katından fazla. Ancak sütün 100 tonu Burdur’da işleniyor. Bin tonu il dışına çıkıyor’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.