Burdur Belediyesi’nden su uyarısı

Burdur Belediyesi’nden su uyarısı

ABONE OL
14:27 - 08/08/2021 14:27
Burdur Belediyesi’nden su uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İklim değişikliği ve yağış miktarlarının azalması nedeniyle Burdur Belediyesi vatandaşlara çağırıda bulunarak suyun dikkatli ve tasarruflu kullanılmasını istedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı açıklamada, iklim değişikliklerinin dünyada yaratmış olduğu olumsuzlukların, ülkemizde de gün geçtikçe daha fazla hissedilmeye başladığını belirtti.

Yağış miktarlarının azalmasının Burdur’da da ciddi anlamda kuraklık ile karşı karşıya bıraktığını ifade eden Ercengiz, ‘’Tarihin en kurak günlerini yaşadığımız bu günlerde mevsim ortalamalarının 6-7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle su tüketimleri maximum düzeye ulaşmıştır. İlimizde içme suyu ihtiyacının tamamına yakın kısmı yeraltı kaynaklarından karşılanmaktadır. Bu yüzden suyu kullanırken dikkatli olunmalı ve tasarrufu elden bırakmamalıyız’’ dedi.

Burdur şehir merkezini besleyen bütün su pompaları çalıştığı halde şu an bazı noktalara su basıncı yetişmediğini vurgulayan Ercengiz, suyun tasarruflu kullanılmasını istedi. Ercengiz, şöyle devam etti.

‘’Vatandaşlarımızın su tüketiminde daha dikkatli olmalarını, suyu israf etmemesi, bahçe sulamaması, halı ve apartman yıkamalarında ise suyu tasarruflu kullanmaları gerekmektedir. İlimiz genelinde sağlamış olduğumuz içme ve kullanma suyunun tasarruflu kullanılması, vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri yaşamakta olduğumuz kuraklığın etkisini azaltacak, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarımızın korunmasını sağlayacaktır.

Tüm vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstereceğini bekler kamuoyuna saygıyla sunarız.’’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.