Burak Öğlü Estonya’da günün adamı oldu

Burak Öğlü Estonya’da günün adamı oldu

ABONE OL
22:19 - 22/09/2021 22:19
Burak Öğlü Estonya’da günün adamı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Taekwondo hocası Dr. Burak Öğlü Avrupa Taekwondo Şampiyonasında Estonya Taekwondo Federasyonu adına gösterdiği başarılı ve disiplinli çalışmasıyla kendisinden söz ettirerek Estonya’da günün adamı oldu.

Altı yıldır Estonya’da yaşayan Türk Taekwondo hocası Öğlü Tallinn’de düzenlenen şampiyonada koordinasyonu üstlendiği turnuvayı başarıyla yöneterek kendinden söz ettirdi.

Estonya Taekwondo Federasyonun başkent Tallinn’de düzenlediği Ümitler ve Yıldızlar Taekwondo şampiyonasında Türkiye 6 altın, 6 gümüş ve 11 bronz ve toplamda 23 madalya toplayarak takım halinde Avrupa şampiyonu.

Genç Taekwondocu sporcularımızın gösterdiği başarısı göğsümüzü kabarttı.

Estonya Dr. Burak Öğlü’yü konuşuyor

Taekwondo hocası Dr. Burak Öğlü şöyle konuştu:

“Estonya Taekwondo Federasyonuna birlikte çalışalım dediğimde bana güvenmediler beni ciddiye almadılar. Bir aylık ön çalışmalarına çağırılmadım. Yine de bir yardımım dokunur düşüncesiyle şampiyonanın ilk gününden itibaren oradaydım.  Bir iki işe yardım ederken, baktım koordineden sorumlu oldum. Bu işi severek yapıp hiçbir sorun çıkmadan güzel sonuca varıp turnuvayı yüzümüzün akıyla bitirdiğimiz için çok sevinçliyiz. “

31 yaşındaki Dr. Öğlü daha sonra şunları söyledi:

“2015 yılında Estonya’ya Üniversite okumaya geldiğimde buraya alışamadım. İklim soğuk insanları soğuk selam veriyordum almıyorlardı. İlk beş ay evden çıkmadım.  Altıncı aydan sonra Taekwondo ‘ya başlayınca sosyalleşmeye başladım.

Estonlar beni ben onları tanımaya başladım.  2018 yılında Taekwondo kulübüne ortak oldum.  Bu yılın başında Estonyalı Hoca vefat edince kulübü aldım ve şef hoca olarak çalıştırıyorum”.

Eşi Estonyalı olan Öğlü 1 ve 3 yaşlarında iki erkek çocuk sahibi.

ha-ber.com/Hüseyin Gül/Estonya

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.