Bulgaristan’a Vize Muafiyeti 

Bulgaristan’a Vize Muafiyeti 

ABONE OL
19:41 - 27/07/2022 19:41
Bulgaristan’a Vize Muafiyeti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye seyahati ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlayacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti uygulanacak.

Yeni uygulamaya, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 18’inci maddesi gereğince karar verildi.

Türkiye “kimlikle geçiş” konusunda Sırbistan’la da benzer bir uygulama başlatmıştı.

Sırbistan hükümetinden geçen ay başında yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına imzalanan antlaşma gereği bundan sonra Türkiye ve Sırbistan vatandaşlarının bu ülkelere kimlikle geçebileceği ifade edilmişti.

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy da Sırbistan hükümetinin aldığı bu karardan sonra kimlikle seyahat uygulamasının başlayabilmesi için taraflar arasında kısa süre sonra bir protokol imzalanacağını belirtmişti.

VOA tarafından geçilen Bulgaristan’a Vize Muafiyeti  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bulgaristan’a Vize Muafiyeti  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bulgaristan’a Vize Muafiyeti  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.