Bozkır Türkiye Katar ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek

Bozkır Türkiye Katar ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek

ABONE OL
23:58 - 01/04/2021 23:58
Bozkır Türkiye Katar ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Türkiye, Katar ve Azerbaycan’ı ziyaret edecek. Bozkır’ın 12 gün sürecek temasları 1-12 Nisan tarihlerini kapsıyor. BM Genel Kurulu Sözcülüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Bozkır, Ankara’daki resmi temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili görüşmeler yapacak.

BM Genel Kurul Başkanı Bozkır’ın TBMM’de, küresel krizler, çok taraflılık ve BM sistemi hakkında bir konuşma yapacağı, BM’nin 75’inci Genel Kurulu’nun gündemi hakkında bilgi vereceği belirtildi. Genel Kurul Başkanı Bozkır’ın, ayrıca BM Türkiye ekibiyle de bir toplantı yapacağı belirtildi.

Hatay’da Suriyeli mültecilerle görüşerek incelemelerde bulunacak

Bozkır’ın Ankara’daki resmi temaslarını tamamlamasının ardından, Hatay’da Suriyeli mültecilerle görüşeciği ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Teşkilatı (OCHA) tarafından yürütülen sınır ötesi insani yardım sevkiyatları hakkında bilgi alacağı kaydedildi.

Bozkır’ın Türkiye’deki temaslarını tamamlamasının ardından Katar’a hareket edeceği, başkent Doha’da Katar Emiri Şeyh Hamad Al-Thani ile görüşeceği kaydedildi. Bozkır’ın Katar’daki temaslarında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani ile de görüşeceği belirtildi.

Resmi ziyaretin son durağı Azerbaycan

Bozkır, Katar’daki temaslarının ardından ziyaretlerinin son durağı olan Azerbaycan’a gidecek. Bozkır, başkent Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ve Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sayın Sahiba Gafarova ile ayrı ayrı görüşecek.

VOA tarafından geçilen Bozkır Türkiye Katar ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bozkır Türkiye Katar ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bozkır Türkiye Katar ve Azerbaycan’ı Ziyaret Edecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.