Bombalı Saldırının Ertesi Günü İstiklal Caddesi

Bombalı Saldırının Ertesi Günü İstiklal Caddesi

ABONE OL
20:55 - 14/11/2022 20:55
Bombalı Saldırının Ertesi Günü İstiklal Caddesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul’un kalbi olarak kabul edilen İstiklal Caddesi, dün yaşanan terör saldırısının ardından bugün son zamanlardaki kalabalık görüntüsünden uzaktı. Saldırının gerçekleştiği İmam Adnan ve Mis sokakları arasındaki birçok dükkanın kepenkleri kapalıydı.

Saldırı sonrası bölgeye gelen ve sabaha karşı bombalı eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen saldırganın gözaltına alındığını da yine burada duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğlene doğru yoğun güvenlik önlemleri altında tekrar İstiklal Caddesi’ne geldi.

Esnafa “geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Soylu, bombalı saldırının gerçekleştiği alanda kurulan platforma karanfil bıraktı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı, “Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz” sözleriyle yine ABD’yi hedef aldı.

Engin Altay: “Terör saldırılarının kökünün dışarıda olduğunu biliyoruz”

Soylu’dan kısa bir süre sonra olay yerine bu kez CHP heyeti geldi. CHP Meclis Grup Başkan Vekili Engin Altay, beraberinde CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker’le birlikte karanfil bıraktıktan sonra saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, terör saldırılarının hedefinin ‘güçlü Türkiye’ olduğunu söyledi.

Altay, “Bu terör saldırılarının kökünün dışarıda olduğunu da biliyoruz. Ancak hiçbir terör saldırısı, Türkiye’nin iç barışının bozulmasına yol açmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Dün bütün dünya gördü ki; Türkiye siyaseti böyle durumlarda tek vücut olmasını bilecek olgunluktadır. Terörle mücadele konusunda, iç siyasetteki bütün ayrışmaları bir kenara bırakarak el birliği yapmasını bileceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalnız siyasetçiler değil yüzlerce vatandaş da bombalı saldırının gerçekleştiği alana gelerek karanfiller bıraktı, dualar etti.

Esnaf: “Burada yaşanan Avrupa ve Amerika’da yaşansın, o zaman bizi anlayacaklar”

6 kişinin ölümüne, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan TNT bombası çevredeki binalara da zarar vermiş. Bazı dükkanların cam kapıları ve pencereleri kırılırken bazı dükkanların iç mekanlarında da zayiat oluşmuş. En çok zararın oluştuğu dükkanlardan biri, güzellik merkezi olarak hizmet veriyor. Merkezin sahibi Mehmet Kelle, 2016 yılının Mart ayında 5 kişinin öldüğü intihar saldırısında da caddede esnaflık yaptığını söyledikten sonra, Batılı ülkelere tepki gösterdi.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Kelle, “Hepimiz buradaydık. Bir patlama hissettiğinde herkes ne hissediyorsa biz de onu hissettik. Vahim bir durum. Parçalananlar oradaydı. Ölüler vardı. İtfaiye girdi önce, ambulanslar geride kaldı. Sonra itfaiyeler çıktı, ambulanslar girdi. Amerika destek vermeye devam etsin bu teröre. Avrupa destek vermeye devam etsin. Kendi ülkelerinde rahat rahat geziyorlar. Burada yaşanan terör Avrupa’da yaşanmaya başlasın, o zaman bizi anlayacaklar. Amerika’da da yaşansın bizi anlayacaklar” dedi.

Soyadını söylemeyen Erkan isimli restoran sahibi de, terörün Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu, New York’ta 2001 yılında 11 Eylül saldırılarının yaşandığını, Fransa ve İngiltere’nin de geçmiş yıllarda terör saldırılarına hedef olduğunu dile getirdi.

İranlı emlakçı: “Gördüklerim korkunçtu”

Bomba patlamadan birkaç dakika önce İstiklal Caddesi’nden İmam Adnan Sokak’taki emlak ofisine gitmek için ayrılan İran uyruklu Emir Özsoy ise telefonun çalması sayesinde bombanın hedefi olmaktan kurtulduğunu söyledi.

VOA Türkçe’nin konuştuğu Özsoy, “10 dakika Mango’nun karşısındaki bankta oturdum. Bir an telefonum çalındı. Sonra sokağa doğru gittim. Ofiste bilgisayarda bir işim vardı. İyi ki bilgisayarda işim vardı o anda. Patlama oldu, arkamı döndüm. İlk restoranda patlama oldu zannettim. Herkes kaçıyordu. Büyük bir panik vardı. Korkunçtu gördüklerim” dedi.

Parfüm dükkanı çalışanı: “Normalde buralar çok daha kalabalık oluyordu”

Çalıştığı parfüm dükkanındaki tamiratı yöneten Onur Serbest ise dün izinli olduğu için patlamaya tanık olmadığını belirtti.

Serbest, “Ben burada değildim, izinliydim. Arkadaşlarımın anlattığı kadarıyla biliyoruz. Mağazanın üst katında camlar kırıldı. Onlar ne yapacaklarını şaşırmışlar. Kapıda bir sıkıntı vardı, o dün gece yapıldı. Üst katta da camlar zarar gördü. Bugün İstiklal Caddesi’nde normalden çok daha az insan var. Şu anda caddeden geçenler de büyük ihtimalle otellerde kalanlardır. Gidecek yerleri olmadığı için buralarda geziyorlar. Normalde buralar çok daha kalabalık oluyordu. Şu an sadece gazeteci kalabalığı ve anma için gelenler caddenin bu kısmında kalabalık yapıyor” dedi.

Sabah gelenlere kırmızı karanfil sunan Beyoğlu Belediyesi, öğle saatlerinde İstiklal Caddesi’ni Türk bayraklarıyla donattı.

VOA tarafından geçilen Bombalı Saldırının Ertesi Günü İstiklal Caddesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bombalı Saldırının Ertesi Günü İstiklal Caddesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bombalı Saldırının Ertesi Günü İstiklal Caddesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.