Bolton Kongre’ye İfade Vermeye Gitmedi

Bolton Kongre’ye İfade Vermeye Gitmedi

ABONE OL
14:40 - 08/11/2019 14:40
Bolton Kongre’ye İfade Vermeye Gitmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Temsilciler Meclisi’nde azil soruşturması kapsamında ifade vermesi için çağrıldığı komisyonun oturumuna katılmadı.

Ancak Demokratlar, azil soruşturmasının halka açık oturumlar aşamasına geçilmeye hazırlandığı bir dönemde Bolton ya da bir başka ismin ifade vermesini sağlamak için uzun bir hukuki mücadele içine girmeye niyetli olmadıklarının sinyalini verdi. Demokratlar bunun yerine, çağırdıkları tanıkların oturumlara katılmamasını Başkan’ın Kongre’yi ve adaleti engelleme çabasının kanıtı olarak kullanacaklarını belirtti. Adaleti engelleme azil gerektiren bir suç.

Bolton’un avukatı Charles Cooper, müvekkiline celpname gönderilmediğini söyledi. Cooper, celpname olmadan Bolton’un ifade vermeye gitmeyeceğini daha önce açıklamıştı.

Başkan Yardımcısı Mike Pence’in bir danışmanıysa bugün soruşturma komisyonunun oturumuna katıldı ve dört saati aşkın süre ifade verdi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi olan ve geçici süreyle Pence’in ofisinde görevlendirilen Jennifer Williams, Başkan Donald Trump’la Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski arasında 25 Temmuz’daki tartışmalı telefon görüşmesini dinleyenler arasındaydı.

Trump’ın Ukrayna liderinden, siyasi rakibi Joe Biden ve bir dönem Ukrayna gaz şirketinin yönetim kurulunda çalışan oğlu Hunter Biden’ın iş faaliyetlerini araştırmasını istediği iddia edilen görüşme, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan Demokratlar’ın Trump hakkında azil soruşturması başlatmasına neden olmuştu. Demokratlar, Trump’ın Ukrayna’ya askıya aldığı askeri yardımları bu talebinin karşılanması için koz olarak kullandığını ve federal yasaları deldiğini savunuyor. Başkan Trump ise bu iddiayı yalanlıyor. Bununla birlikte, Kongre’ye bilgi veren yetkililerin ifadeleri iddianın asılsız olmadığı yönünde.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.