Bolsonaro Destekçilerinin Protestolarına Mahkeme Engeli

Bolsonaro Destekçilerinin Protestolarına Mahkeme Engeli

ABONE OL
11:19 - 02/11/2022 11:19
Bolsonaro Destekçilerinin Protestolarına Mahkeme Engeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Seçimi kaybeden Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin protestoları devam ediyor. Birçok yerde otoyolların kapatıldığı protesto eylemlerinin sonlandırılması için Anayasa Mahkemesi devreye girdi. Mahkeme, güvenlik güçlerine yolların açılmasını sağlamak için harekete geçme emri verdi.

Brezilya Federal Otoban Polisi (PRF) tarafından verilen bilgiye göre, ülke genelinde 26 eyaletin 23’üne yayılan protestolarda göstericiler 271 farklı noktada otoyollarda eylem düzenleyerek trafiği tamamen ya da kısmen durdurdu.

Hakim Aleksandre de Moraes, Anayasa Mahkemesi’ndeki hakimlerden 6’sının da onayıyla, PRF’ye, yol kapatma eylemlerinin sonlandırılmasını sağlama talimatı verdi.

Gösterilerde kapatılan otoyolların birçoğunun, eyaletlerarası tahıl sevkiyatının yanı sıra uluslararası havalimanları trafiğini de aksattığı belirtiliyor.

Çoğunlukla TIR ve kamyon sürücüleri tarafından düzenlenen eylemlere katılan bazı sürücüler, sosyal medya üzerinden paylaştıkları görüntülerde, seçimlerde galip gelen solcu lider “Luiz Inacio Lula da Silva’ya karşı darbe” yapılması çağrısında bulundu.

2003-2010 yılları arasında ülkede cumburbaşkanı olarak görev yapan Lula’nın yeniden seçimlerde kazanan taraf olduğunun açıklanmasından bu yana eski Cumhurbaşkanı Bolsonaro sessizliğini koruyor.

Reuters haber ajansına açıklamada bulunan, İletişim Bakanı Fabio Faria, Bolsonaro’nun, Lula da Silva’nın zaferine karşı çıkmayacağını, bugün seçim sonuçlarıyla ilgili resmi bir açıklamada bulunacağını söyledi.

VOA tarafından geçilen Bolsonaro Destekçilerinin Protestolarına Mahkeme Engeli haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bolsonaro Destekçilerinin Protestolarına Mahkeme Engeli haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bolsonaro Destekçilerinin Protestolarına Mahkeme Engeli haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.