Bochum’da Meslek Tanıtım Fuarı Düzenlendi

Bochum’da Meslek Tanıtım Fuarı Düzenlendi

ABONE OL
00:00 - 09/08/2019 00:00
Bochum’da Meslek Tanıtım Fuarı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Başkonsolosluğunca da desteklenen ve duyuruları yapılan fuarda Çalışma Ataşeliği de Türk toplumunu temsilen bir stand ile yer aldı ve iki gün boyunca Türk gençlerine doğru mesleği seçme ve kariyer planlamasının püf noktaları konusunda danışmanlık hizmeti sundu.

Fuara Alman Polis ve Askeri Teşkilatları, Bochum`da yer alan kamu kurumları, Dortmund Ticaret ve Sanayi Odası, Bochum Çalışma Ajansı, Dortmund Zanaatkarlar Odası ve birçok büyük firma katılmış ve sundukları meslek eğitim ve kariyer imkanlarını tanıtmışlar, gençlerin başvurularını doğrudan kendilerine yapmaları konusunda fırsat buldular.

Fuarda gençler, katılımcı firma ve kamu kurumu stantlarında muhataplarına doğrudan mesleklerle ilgili soru sorarak bilgi alıp ve CV’lerini vererek ilk mülakat yapma şansı buldular.

Fuarın ikinci günü ise, gençler aileleri ile birlikte yine katılımcı firmalarla birebir meslek eğitim veya staj yeri konusunda doğrudan görüşme olanağına sahip oldular.

Fuar boyunca Çalışma Ataşesi Osmanbey Şahin meslek okullarına veya liselere giden onlarca Türk genciyle birebir görüşme yapmış ve meslek eğitiminin Almanya’da iş hayatına başlarken ne kadar önemli ve fark getiren bir rol oynadığını dile getirerek, bu fırsatları sunan fuarlardan azami ölçüde yararlanılması hususunda gençlerimizin ve ebeveynlerin özen göstermeleri gerektiğimi vurguladı. Ayrıca Ataşe Osmanbey Şahin, T.C. Başkonsolosluğu ile Türk sivil toplum kuruluşlarının iş birliği geliştirerek, gençlerimizin ‚Meslek Altın Bileziktir ‘bakış açısıyla motive edilmesi konusunda bu tür faaliyetleri desteklenmesinin Türk gençlerinin başarısı için önemli olduğunu ifade etti.

ha-ber.com/Ahmet Birinci/Bochum

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.