BM’den kara operasyonuyla can kaybı artacak uyarısı

BM’den kara operasyonuyla can kaybı artacak uyarısı

ABONE OL
22:24 - 28/10/2023 22:24
BM’den kara operasyonuyla can kaybı artacak uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Turk Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yapacağı geniş çaplı bir kara operasyonunun “binlerce sivilin daha hayatına yol açmasından” korktuğunu söyledi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Turk, Cenevre’de yayınladığı basın açıklamasında, “56 yıllık işgal bağlamında askeri operasyonların şu ana kadar yürütülme şekli göz önüne alındığında, Gazze’deki büyük ölçekli kara operasyonlarının potansiyel olarak felaketle sonuçlanabileceği ve bu operasyonların devam etme olasılığı durumunda binlerce sivilin daha ölümüne yol açacağı konusunda uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’ye saldırıların giderek artmasıyla 2 milyon kişinin topyekün bir çöküşle karşı karşıya olduğunu, insani yardımın engelsiz olarak sivillere ulaştırılması gerektiğini belirtti. Guterres, “Tarih hepimizi yargılayacak” uyarısını yapmıştı.

VOA tarafından geçilen BM’den kara operasyonuyla can kaybı artacak uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM’den kara operasyonuyla can kaybı artacak uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM’den kara operasyonuyla can kaybı artacak uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.