BM: “İstanbul’daki Tahıl Zirvesi Olumlu”

BM: “İstanbul’daki Tahıl Zirvesi Olumlu”

ABONE OL
23:33 - 13/07/2022 23:33
BM: “İstanbul’daki Tahıl Zirvesi Olumlu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla sevkine ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin İstanbul’daki toplantısı sonrasında kritik zirveyle ilgili ilk açıklama BM Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak’tan geldi.

Hak, toplantıyı “olumlu” olarak değerlendirdiklerini, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in New York yerel saatiyle 14:00’te (TSİ 21:00) İstanbul’da düzenlenen toplantıyla ilgili basın toplantısı yapacağını açıkladı.

Hak, BM İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffits’in de toplantıya katıldığını bildirdi.

“Guterres İstanbul toplantısıyla ilgili açıklama yapacak”

Gazetecilerin İstanbul toplantısıyla ilgili ısrarlı sorularını ayrıntılı yanıtlamayan Hak, toplantıyla ilgili olarak, “Bunun pozitif bir şey olduğuna inanıyoruz” dedi. BM Sözcü Yardımcısı Hak, “Guterres kısa bir süre sonra bunun neden böyle olduğu hakkında size ayrıntılı açıklama yapacak” ifadesini kullandı.

Ukrayna tahılının uluslararası piyasalara güvenli bir şekilde sevkiyatı için Rusya, Ukrayna, Türkiye askeri heyetleri ile BM heyetinin katılımıyla düzenlenen toplantı bugün İstanbul’da yapılıyor.

Rusya ve Ukrayna heyetleri, 29 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirdikleri ve sonuçsuz kalan zirveden sonra ilk kez yine İstanbul’da bir araya geldi. Rusya’nın Karadeniz’de uyguladığı blokaj nedeniyle yaşanan küresel tahıl krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantının yeri gizli tutuluyor.

VOA tarafından geçilen BM: “İstanbul’daki Tahıl Zirvesi Olumlu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM: “İstanbul’daki Tahıl Zirvesi Olumlu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM: “İstanbul’daki Tahıl Zirvesi Olumlu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.