Blinken: “Rusya’ya Baskıyı Arttıracağız”

Blinken: “Rusya’ya Baskıyı Arttıracağız”

ABONE OL
14:00 - 07/03/2022 14:00
Blinken: “Rusya’ya Baskıyı Arttıracağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, resmi temaslarda bulunduğu Litvanya’da, Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis’le ortak basın toplantısı düzenledi.

Ziyareti kapsamında Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanasa Nauseda’yla da görüşen Blinken, Ukrayna krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Blinken, “Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceğiz. Rusya’nın üzerindeki baskıyı arttıracağız çünkü saldırıların bir an önce durmasını istiyoruz. NATO konusunda çok net bir çizgi var. NATO ülkelerine yönelik herhangi bir saldırı olursa biz ABD olarak harekete geçip ortaklarımızla birlikte NATO’nun her karışını koruyacağız. Bu kadar net” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, krizin başından bu yana gelişmeler karşısında “NATO’nun doğu kanadını güçlendireceğimizi söyledik ve bu yönde adımlar attık. Buna devam edeceğiz. NATO müttefiklerimizle sürekli olarak durum güncellemesi yapıyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’nın Ukrayna’ya savaşmak üzere Suriye’den savaşçılar getirdiği şeklindeki iddiaya ilişkin olarak “Bahsettiğiniz bilgiye ben de sahibim ama şu an bunu doğrulayamam” dedi.

Blinken, Rusya’nın yanısıra Belarus’a da yaptırımlar konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Blinken ayrıca savaşa hayır protestolarında Rusya’nın sadece dün 4 binden fazla kişiyi gözaltına aldığını da hatırlattı.

VOA tarafından geçilen Blinken: “Rusya’ya Baskıyı Arttıracağız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken: “Rusya’ya Baskıyı Arttıracağız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken: “Rusya’ya Baskıyı Arttıracağız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.