Blinken İsrail’in ateşkes yapmasının Hamas’a toparlanma şansı vereceğini söyledi

Blinken İsrail’in ateşkes yapmasının Hamas’a toparlanma şansı vereceğini söyledi

ABONE OL
21:41 - 04/11/2023 21:41
Blinken İsrail’in ateşkes yapmasının Hamas’a toparlanma şansı vereceğini söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Gazze saldırıları sürerken bölgede yeniden temaslarda bulunuyor. Blinken yaptığı açıklamada, taleplere rağmen İsrail’in ateşkes yapmasının Hamas’a fayda sağlayacağı görüşünü savundu.

Blinken, Ürdün’ün başkenti Amman’da Ürdün ve Mısır dışişleri bakanlarıyla biraraya geldi. Arap dünyası ülkeleri ABD’ye İsrail’e ateşkes için baskı yapmasını isterlerken Blinken ateşkese kapıyı kapattı.

ABD Dışişleri Bakanı açıklamasında olası bir ateşkesin Hamas’a kendisini toparlama ve yeniden 7 Ekim benzeri bir saldırı gerçekleştirme imkanı sunacağını savundu.

Blinken, “Şimdi yapılacak bir ateşkes Hamas’ın, yeniden toparlanmasına ve 7 Ekim’de yaptıklarını tekrarlamasına olanak sağlar. Hiçbir ulus, hiçbirimiz bunu kabul etmeyiz. Dolayısıyla İsrail’in kendini savunma hakkını ve yükümlülüğünü yeniden teyit etmek önemlidir” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ziyareti kapsamında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun yanısıra şu ana kadar Suudi Arabistan ve Katar dışişleri bakanlarıyla da biraraya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı bölgede temaslarını sürdürüyor.

Ürdün Dışişleri Bakanı’ndan savaş suçu açıklaması

Blinken, bugün Amman’da Ürdün ve Mısır dışişleri bakanıyla görüştü ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Ortak basın toplantısında konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail’in savaş suçu işlediğini söyledi. Üç bakanın yan yana yer aldığı basın toplantısında Safadi, İsrail’in uluslararası hukukun üzerinde olmayacağını dile getirdi.

Safadi konuşmasında “Şu anda bu savaşın durdurulacağından emin olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bölgye turu kapsamında ilk kez yarın Türkiye’ye de gidecek. Blinken 7 Ekim’den sonra bölgeye yaptığı ziyaretlerde Türkiye’ye gitmemişti.

Bu kez Türkiye’ye gideceğine dair çıkan haberler ilk andan doğrulanmasa da ABD Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamayla Blinken’ın yarın Türkiye’ye gideceğini duyurdu.

VOA tarafından geçilen Blinken İsrail’in ateşkes yapmasının Hamas’a toparlanma şansı vereceğini söyledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken İsrail’in ateşkes yapmasının Hamas’a toparlanma şansı vereceğini söyledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken İsrail’in ateşkes yapmasının Hamas’a toparlanma şansı vereceğini söyledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.