Bitlis’te Askeri Helikopter Düştü

Bitlis’te Askeri Helikopter Düştü

ABONE OL
21:04 - 04/03/2021 21:04
Bitlis’te Askeri Helikopter Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bingöl’den Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne giden Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopterin kırsal alana düşmesi sonucu 11 asker öldü, 2 asker yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, ölü sayısının 11’e yükseldiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar’la helikopter kazasının yaşandığı bölgeye gidiyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yerel saatle 13.55’te Bingöl’den kalkış yapan Cougar tipi helikopterle saat 14.25’te irtibatın kesildiği, bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopterle arama çalışmalarına başlandığı ve düşen helikopterin enkazına ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre yaralı askerlerin tedavi altına alınmak üzere hastaneye sevkedilmesi için çalışmalar başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter mesajında, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileklerini paylaştı.

Liderlerden taziye mesajları

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, Bitlis’ten gelen haberlerin büyük üzüntüye yol açtığını ifade ederek taziye dileklerini iletti.

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kazadan duydukları üzüntüyü ifade eden ve taziye dileklerini sunan Twitter mesajları yayınladı.

Kazada 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da hayatını kaybetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, başsağlığı mesajında bu gelişmeyi doğruladı.

AB Delegasyonu’ndan taziye mesajı

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da yayınladığı taziye mesajında, “Van’da 9 askeri personelin hayatını kaybettiği helikopter kazası dolayısıyla Türkiye’nin acısını derinden paylaşıyoruz. AB Türkiye Delegasyonu olarak, kazada yaşamını kaybedenlerin ailelerine, dostlarına ve Türkiye’ye en derin taziyelerimizi ifade ederken, yaralılara acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

“NATO Genel Sekreteri taziyelerini iletti”

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre de, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na kazadan dolayı taziyelerini iletti.

Açıklamada, “NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Sayın Bakanımıza Tatvan’da meydana gelen elim helikopter kazasından dolayı taziyelerini iletmiş, NATO’nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirtmiştir” denildi.

VOA tarafından geçilen Bitlis’te Askeri Helikopter Düştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bitlis’te Askeri Helikopter Düştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bitlis’te Askeri Helikopter Düştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.