Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na ‘Pandemi’ Tahliyesi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na ‘Pandemi’ Tahliyesi

ABONE OL
16:48 - 14/09/2022 16:48
Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na ‘Pandemi’ Tahliyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yazdığı bir yazı nedeniyle hakkına verilen para cezasını ‘sivil itaatsizlik’ yaptığını gerekçe göstererek ödemediği için tutuklanan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Corona virüsü izinleri kapsamına tahliye edildi.

Dün başka bir dava için adliyeye giden Aygül tutuklanarak Bitlis Açık Cezaevine gönderilmişti. Bir gece cezaevinde kalan Aygül, bugün açık cezaevlerinde 30 Eylül’e kadar devam edecek olan pandemi izinleri kapsamında tahliye edildi.

Aygül’ün avukatı Burhan Aksoy tahliyenin geçici bir durum olduğuna dikkat çekerek, müvekkilinin halen hükümlü durumunda olduğunu söyledi.

Aksoy, Aygül’ün yeniden cezaevine girme ihtimalinin olduğuna dikkat çekerek, “Müvekkilim açık ceza infaz kurumundan ‘Salgın Hastalık İzni’ kapsamında tahliye oldu. İzinler 30 Eylül’de bitecek. Uzatılırsa şayet 75 günlük cezanın infazı dışarıda tamamlanmış olacak. Ancak 30 Eylül’de izinler uzatılmaz ve müvekkilim kararında ısrar ederse tekrar cezaevine girecek” dedi.

Yolsuzluk iddialarını yazmıştı

Aygül, kendisine ait internet sitesinde, Bitlis’te yapılan 450 milyon dolarlık ‘Jeotermal Enerji Projesi’nde yolsuzluk yapılacağını yönünde iddiaları yazmış ve dönemin AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e “kurt siyasetçi” dediği için hakkında dava açılmıştı.

2014 yılında açılan ve Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Aygül, “basın yoluyla hakaret etmek” suçundan bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı da verdi. Mahkemeler tekrar suç işlemeyeceği kanaatine vardığı sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarını, kişilik özelliklerini göz önüne alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verebiliyor.

Ancak daha sonra yaptığı başka bir haber nedeniyle hakkında açılan davadan da ceza alan Aygül’le ilgili bu karar da bozuldu.

Aygül, “Bu davadan ceza almak basın ve ifade özgürlüğü açısından çok acı bir durum, kabullenemiyorum” diyerek para cezasını ödemeyi reddedince, hakkında tutuklama kararı verildi.

VOA tarafından geçilen Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na ‘Pandemi’ Tahliyesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na ‘Pandemi’ Tahliyesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na ‘Pandemi’ Tahliyesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.