Birkana Fosa Berlin Büyükelçisi Toro’dan Özer Güleç’e tebrik

Birkana Fosa Berlin Büyükelçisi Toro’dan Özer Güleç’e tebrik

ABONE OL
23:49 - 29/11/2023 23:49
Birkana Fosa Berlin Büyükelçisi Toro’dan Özer Güleç’e tebrik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bilindiği gibi, Özer Güleç’in sporcusu Faysal Sawadoga 5 ve 6 Kasım tarihlerinde, Afrika Tekvando şampiyonu olmuş ve Paris kotasını elde etmişti.

Geçtiğimiz 5 ve 6 Kasım tarihlerinde Fildişi sahillerinin başkenti Abidjana’da düzenlenen Afrika Tekvando şampiyonasında, 7.dan Özer Güleç’in öğrencisi BİRKANA FASO’LU Faysal Sawadoga -80 kiloda Afrika şampiyonu olmuş, ve Özer Güleç ve öğrencisi tebrik yağmuruna tutulmuştu.

DİPLOMATLARDAN TEBRİK

Nitekim bugün (29 Kasım) Birkana Faso, Berlin Büyükelçisi OUORO TORO ve Genel sekreter Simpore Fullbert Berlin’den Nürnberg’e geldiler ve Tekvando Özer okulunu ziyaret ederek, Özer Güleç’i ve vatandaşı Faysal’ı tebrik ettiler. Afrikalı diplomatları, Özer Güleç ve tekvando okulu Müdürü Alfred Castano ile Şehir İdaresi uyumdan sorumlusu Anderea Acermann karşıladı.

ONA MİNETTARIZ

Selamla ve konuşmaların ardından, Büyükelçi Toro, Türklerin tekvandoda çok iyi olduğunu biliyoruz, Hocamız Özer Güleç’in ’de iyi bir antrenör olduğu da aşikâr. Bu, bizim gururumuz oldu, sporcumuzu şampiyon yaptı. Ona minnettarız, teşekkür ve tebrik ediyoruz. Şeklinde konuştu.

SİYAH KUŞAK TAKTI

Ziyaret sırasında Özer Güleç misafir Büyükelçiye bir madalya ve siyah kuşak hediye etti. Daha sonra, tekvando okulu gezildi ve konuklara ikamda bulunuldu.

ÖZER GÜLEÇ KİMDİR:

Özel Güleç, Olimpik Tekvando okulu sahibidir, şu anda 100’e yakın talebesi olup, kendisi Bavyera ve Alman Milli takım antrenörüdür. Güleç, şimdiye kadar, aralarında Almanya, Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcular yetiştirmiştir.


BURKİNA FASO NEREDE, HANGİ KITADA?

Burkina Faso, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Mali, Nijer, Benin, Togo, Gana ve Fildişi Sahili oluşturmaktadır. Geçmişte Fransa sömürgesi olan ülke 1960 yılında Yukarı Volta adı ile bağımsızlığa kavuşmuştur. Bağımsızlık sonrası dönemde siyasi belirsizlikler neticesinde darbeler yaşanmış, 4 Ağustos 1983 tarihinde Thomas Sankara önderliğinde devrim gerçekleştirilmiş, ülkenin ismi de devrim neticesinde Burkina Faso olarak değiştirilmiştir. Ülkenin başkenti Ouagadougou’dur.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.