Bir kişiye ilk kez beyin çipi yerleştirildi

Bir kişiye ilk kez beyin çipi yerleştirildi

ABONE OL
10:46 - 30/01/2024 10:46
Bir kişiye ilk kez beyin çipi yerleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Elon Musk, kurucusu olduğu Neuralink şirketinde bir kişiye ilk kez beyin çipinin yerleştirildiğini açıkladı.

Elon Musk, sosyal medya platformu X’te, “İlk sonuçlar umut verici” dedi.

Beynine çip takılan ilk kişinin durumunun iyi olduğunu ve sinir uyarımının umut verici oranda olduğunu yazan Musk bu yolla nörolojik sorunlara çözümler üretmeyi amaçladığını söylüyor.

Bu gelişmenin hastaların felç ve bir dizi nörolojik rahatsızlığın üstesinden gelmesine yardımcı olma hedefinde kritik bir kilometre taşı olabileceği yorumları yapılıyor.

Neuralink, beyne yerleştirilecek mikroçipler sayesinde felç ve körlük gibi rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı amaçlıyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA geçen yıl şirkete, beyin çipini insanlar üzerinde test etmek için ilk deneme iznini vermişti.

Bu arada Neuralink aynı zamanda güvenlik protokolleriyle ilgili inceleme çağrılarıyla karşı karşıya.

Reuters, bu ayın başlarında şirketin ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın tehlikeli maddelerin taşınmasına ilişkin kurallarını ihlal ettiği için para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Şirketin değeri geçen Haziran ayında yaklaşık 5 milyar dolardı ancak Kasım ayının sonlarında dört Kongre üyesi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan Musk’ın yatırımcıları teknolojisinin güvenliği konusunda yanıltıp yanıltmadığının araştırılmasını talep etti.

VOA tarafından geçilen “Bir kişiye ilk kez beyin çipi yerleştirildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Bir kişiye ilk kez beyin çipi yerleştirildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Bir kişiye ilk kez beyin çipi yerleştirildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.