Bingöl’ün Gizli Kalmış Doğal Güzelliklerine Yoğun İlgi 

Bingöl’ün Gizli Kalmış Doğal Güzelliklerine Yoğun İlgi 

ABONE OL
15:55 - 22/05/2022 15:55
Bingöl’ün Gizli Kalmış Doğal Güzelliklerine Yoğun İlgi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin Güneydoğu’sunda güvenlik sorunu ortadan kalktıkça, bölgenin yıllardır saklı kalmış doğa harikaları, insanların akınına uğruyor. Bunlardan biri de yaklaşık 2 bin rakımda bulunan Çır Şelalesi.

Bingöl’ün Ilıcalar Beldesinde bulunan Çır Şelalesi, 100 metre yükseklikte Çır Taşı adı verilen kayadan çıkan suyun 50 metre yükseklikten düşmesiyle oluşmuş.

Yaz aylarında kuruyan şelale, ilk bahar aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Gelen ziyaretçilerin kimisi doğa yürüyüşü yaparken, kimisi ise piknik yapmayı tercih ediyor. Şelale doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor.

Bingöl’ün son yıllarda oldukça ilgi çeken doğa güzelliklerinden biri de Yüzen Adalar.

Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyünde bulunan Yüzen Adalar, yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiş. Türkiye’nin dört bir yanından insanların görmeye geldiği Yüzen Adalar bir gölün üzerinde bulunan ve hareket eden 3 küçük adaya verilen isim.

Derinliğinin 50 metreden fazla olduğu tahmin edilen gölün üzerindeki adalar, tamamen doğal oluşum. Üstüne binildiği zaman sal gibi her tarafa ağır ağır hareket eden Adaları her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.

VOA Türkçe tarafından fotoğraflanan adalar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce” Yüzen Adalar Tabiat Anıtı” adıyla koruma altına alındı.

VOA tarafından geçilen Bingöl’ün Gizli Kalmış Doğal Güzelliklerine Yoğun İlgi  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bingöl’ün Gizli Kalmış Doğal Güzelliklerine Yoğun İlgi  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bingöl’ün Gizli Kalmış Doğal Güzelliklerine Yoğun İlgi  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.