Biletbayisi, 2024 seyahat trendlerine dair verileri paylaştı

Biletbayisi, 2024 seyahat trendlerine dair verileri paylaştı

ABONE OL
15:02 - 31/01/2024 15:02
Biletbayisi, 2024 seyahat trendlerine dair verileri paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2024’te resmi tatillerdeki seyahat taleplerinde yüzde 40’ın üzerinde artış yaşanıyor.

Klar, Biletbayisi.com, 2024 yılı resmi tatil günlerindeki seyahat trendlerine dair önemli verileri paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, resmi tatil günlerindeki seyahat taleplerinde belirgin bir artış yaşandığı ve popüler destinasyonların tatilcilerin ilgisini çektiği kaydedilirken 2024’te resmi tatillerdeki seyahat taleplerinde yüzde 40’ın üzerinde artış yaşandığı vurgulandı.

Bayram tatilleri ve ulusal bayram günlerindeki uçuş rezervasyonlarında dikkati çekici artış gözlendi. Öne çıkan popüler destinasyonlar arasında özellikle yaz aylarında sahil bölgeleri, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip şehirler ve doğal güzellikleriyle bilinen bölgeler yer alırken, seyahat taleplerindeki bu artışın, hem iç turizmi hem de yurt dışı seyahatleri kapsayarak geniş bir yelpazede gerçekleştiğini belirtildi.

Platform, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda uygun fiyatlar ve esnek seyahat seçenekleri ile tatilcilerin istedikleri rotalara güvenilir bir şekilde ulaşmalarına destek oluyor.

Tatil taleplerinin bu kadar erken dönemde artmasının, tatilcilerin planlarını önceden yapma eğilimini yansıttığı ifade edilen açıklamaya göre, Biletbayisi.com, müşterilerine en uygun ve esnek seçenekleri sunarak, tatilcilerin seyahat deneyimlerini daha da keyifli hale getirmeyi hedefledikleri vurgulandı.

Resmi tatillerde tercih edilen destinasyonlar

Açıklamaya göre, 06-14 Nisan tarihlerini kapsayacak Ramazan Bayramı tatili için uçak biletleri satın alma eğiliminde belirgin bir artış gözlendi. Tatilciler, özellikle yurt içi uçuşlarda tercihleri arasında; Antalya, Bodrum ve Dalaman öne çıkan listede, yurt dışı destinasyonlarda, Barselona, Roma, Lizbon ve Dubai gibi şehirler yer alıyor.

23 Nisan tatilinde ise ailelerin, çocuklarıyla birlikte keyifli bir tatil geçirmek adına yöneldiği destinasyonlar arasında yurt içinde, Kapadokya, Ege’nin koyları ve Akdeniz’in sıcak sahil bölgeleri, yurt dışında ise, Paris, Amsterdam, Atina tercih ediliyor.

1 Mayıs tatili için erkenden yapılan rezervasyonlarda, yurt içinde, tatilcilerin tercih ettiği başlıca destinasyonlar arasında Çeşme, Fethiye, Kaş dikkati çekerken, yurt dışı tercihlerinde, tatilciler tercihlerini, Barcelona, Prag ve Viyana’dan yana kullanıyor.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, ailelerin çeşitli destinasyonlara yöneldiği belirtilen açıklamaya göre yurt içinde, tatilcilerin tercih ettiği başlıca destinasyonlar arasında Bodrum, Marmaris, Antalya geliyor. Yurt dışında ise, tatilcilerin ilgi gösterdiği tropikal destinasyonlar arasında Bali, Maldivler ve Seyşeller bulunuyor. (AA)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.