Biden’la Trump aynı gün sınıra gidiyor

Biden’la Trump aynı gün sınıra gidiyor

ABONE OL
15:15 - 27/02/2024 15:15
Biden’la Trump aynı gün sınıra gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump Perşembe günü yoğun sığınmacı akınının yaşandığı Meksika sınırına gidiyor.

Biden Teksas’ta Brownsville’ye giderek sınır devriye ajanları, yerel liderlerle görüşecek.

Eski Başkan ve aynı zamanda Biden’ın seçimlerdeki muhtemel rakibi Donald Trump da Teksas’ta Eagle Pass’e giderek temaslarda bulunacak.

Biden ve Trump’ın güney sınırına gitmesi, sığınmacı akını konusunun seçim sürecinde ne kadar önemli hale geldiğinin de bir göstergesi aynı zamanda.

Geçtiğimiz günlerde sığınmacı akınını kontrol altına almak için partilerüstü şekilde hazırlanan sınır güvenliğiyle ilgili bir yasa tasarısı Senato’da oylanmış ancak Cumhuriyetçiler’in karşı oylarıyla kabul edilmemişti.

ABD’de yapılan anketlere göre halkın en önemli sorun olarak nitelediği konuların başında sığınmacı akını geliyor.

Sığınmacı konusunda endişlerin artmasıyla Biden’a destek, Reuters/Ipsos anketinde Ocak ayında yüzde 38’e kadar geriledi.

Perşembe günü Biden, Senato’da Cumhuriyetçiler’in oylarıyla reddedilen yasa tasarısının acil olarak kabul edilmesi gerektiği mesajını verecek.

Biden, Kongre’deki Cumhuriyetçiler’e yasa tasarısını reddetmeleri çağrısında bulunduğu için Trump’ı suçluyor.

ABD medyasına yansıyan haberlere göre Biden, yakın dönemde başkanlık kararnamesiyle sığınmacı akınına çözüm bulmaya çalışabilir.

Ancak böyle bir durumda da kararname, hukuka uygun olup olmadığı konusunda mahkemeye taşınabilir.

VOA tarafından geçilen Biden’la Trump aynı gün sınıra gidiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’la Trump aynı gün sınıra gidiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’la Trump aynı gün sınıra gidiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.