“Biden’ın tavsiye mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz”

“Biden’ın tavsiye mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz”

ABONE OL
12:56 - 25/01/2024 12:56
“Biden’ın tavsiye mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden’ın Kongre’ye Türkiye’ye F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti satışına onay verilmesi çağrısında bulunduğu bir mektup göndermesinin olumlu bir adım olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, F-16 tedariği konusunda 40 adet F-16 uçağı ve 79 uçağa modernizasyon kiti talebinin 30 Eylül 2021’de ABD Savunma İşbirliği Ofisi’ne iletildiği hatırlatıldı.

Bu taleple ilgili resmi Kongre onay sürecinin ABD tarafından başlatılmasının beklendiği belirtilerek, şöyle denildi:

“ABD Başkanı Biden tarafından kongreye satışın onaylanması yönünde tavsiye mektubu gönderilmesini olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Asıl yapılması gereken kongreye bununla ilgili talebin gönderilmesi ve resmi sürecin kongre üzerinden başlatılması. Sürecin olumlu şekilde sonuçlanması beklentimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”

ABD Başkanı Biden dün Kongre’nin her iki kanadına yazdığı mektupta, İsveç’in NATO’ya katılımına onay süreci tamamlanır tamamlanmaz, Türkiye’ye F-16 satışı konusunda Kongre’ye resmi bildirimde bulunmak niyetinde olduklarını belirtmişti.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç gün içinde İsveç’in NATO üyeliğine onay veren son imzayı atmasını ve bunun da ABD Kongresi’nin Ankara’ya F-16 savaş uçağı satışını hızlandıracağını beklediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında ayrıca, “ABD’nin Suriye’den birliklerini çekeceğine” dair iddialara da değindi. Açıklamada, “Bu konuda resmi açıklamaları beklemek lazım. Resmi açıklamayı ve uygulamayı görmeden bu tarz haberlere ihtiyatla yaklaşılması gerekiyor. Biz savunma ve güvenlik konularında bölgemizdeki her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz” değerlendirmesinde bulunuldu.

VOA tarafından geçilen “Biden’ın tavsiye mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Biden’ın tavsiye mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Biden’ın tavsiye mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.