Biden’dan Pennsylvania’da Küçük İşletmelere Yardım Sözü 

Biden’dan Pennsylvania’da Küçük İşletmelere Yardım Sözü 

ABONE OL
22:17 - 17/03/2021 22:17
Biden’dan Pennsylvania’da Küçük İşletmelere Yardım Sözü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden, 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin tanıtımı için Pennsylvania eyaletini ziyaret etti. Burada parke döşemesi yapan bir işletmeyi ziyaret eden Biden, “Bu büyük bir anlaşma. Daha fazla yardım yolda” diye konuştu.

Beyaz Saray tarafından “Yardım Burada” turu olarak adlandırılan tura katılanlar arasında First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris de var.

Biden’ın Pennsylvania’daki ilk durağını ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eşi Doug Emhoff Colorado’da küçük işletmeleri ziyaret etti.

Harris Colorado’nun Fort Lupton kentinde bir aşı kliniğinin idarecileriyle sanal ortamda konuştu ve Denver kentindeki bazı küçük işletmeleri gezdi.

Harris Pazartesi günü Las Vegas’ta bir Corona aşılama merkezini ve bir aşçılık okulunu, First Lady Jill Biden ise New Jersey’de bir ilkokulu ziyaret etmişti.

Washington’da ise Senato, Biden’ın Küçük İşletmeler Yönetimi’nin başına gelecek isim Isabel Guzman’ın adaylığını onayladı. Guzman’ın teşvik paketinin öngördüğü yardımların doğru yerlere iletilmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Biden yönetimi pandemi yüzünden 400 bin kadar küçük işletmenin kapılarını kapattığı ve milyonlarcasının da zor ayakta kaldığı tahmininde bulunuyor. Biden’ın teşvik paketinde restoranları desteklemek için 28 milyar dolarlık bütçe ve 15 milyar dolarlık esnek sübvansiyonlar yer alıyor.

Ara seçimlerin kritik eyaletlerine ziyaret

Biden ve ekibinin Pennsylvania da dahil turda uğrayacağı duraklar Demokratlar için eski Başkan Donald Trump’a karşı 2020 seçim yarışında kritik olan yerleri kapsıyor.

Biden ve Harris Cuma günü Trump’a karşı başarı elde ettikleri eyaletlerden Georgia’yı ziyaret edecek. Pennsylvania ve Georgia 2022 Senato ara seçimleri için de kritik eyaletler. Cumhuriyetçiler ara seçimlerde Senato’da yeniden kontrolu geri almayı umuyor.

Amerikan Kurtarma Planı adıyla da bilinen Teşvik Paketi Cumhuriyetçiler’in tamamının muhalefetine rağmen Demokratlar’ın kontrolundaki Kongre’den geçmişti. Cumhuriyetçiler Biden’ın planının fazla masraflı olduğunu ve kamu sağlığı krizine doğrudan odaklanmadığını öne sürüyor.

ABD tarihinin en geniş kapsamlı ekonomik teşvik önlemlerinden biri olan paket, Amerikalılar’ın çoğuna 1400 dolarlık yardım çekleri gönderilmesini öngörüyor, eyaletlere ve yerel yönetimlere 350 milyar dolarlık bütçe ayırıyor, çocuklu ailelerin vergi kesintilerinin süresini ve Corona virüsü aşılarına ayrılan kaynakları arttırıyor.

Beyaz Saray Pennsylvania’da Biden’ın gezdiği birçok işletmenin paketin getirdiği ayrıcalıklardan yararlanabileceğini belirtti. Bunlar arasında küçük işletme kredileri ve vergi kesintileri de var.

Teşvik paketi Biden’ın Ocak ayında başkanlık görevini devralmasının ardından ilk büyük başarısıydı. Yönetimin atacağı diğer büyük adımlar arasında ülkenin altyapısını yenilemek için önerilecek bir tasarı yer alabilir. Böyle bir tasarının beraberinde 1993’ten bu yana görülen en büyük vergi artışını da getirebileceği sanılıyor.

Biden, yönetiminin gelecek 100 günde iki önemli hedefi olduğunu söyledi. Bunlar arasında 100 milyon Corona virüsü aşısının yapılması ve halkın banka hesaplarına 100 milyon dolar tutarında çek yatırılması yer alıyor.

Biden ayrıca aşıların dezavantajlı gruplar da dahil herkese ulaşması için çalıştıklarını, bu amaçla halk sağlığı merkezlerine ve eczanelere de aşı gönderilmeye çalışıldığını bildirdi.

VOA tarafından geçilen Biden’dan Pennsylvania’da Küçük İşletmelere Yardım Sözü  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’dan Pennsylvania’da Küçük İşletmelere Yardım Sözü  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’dan Pennsylvania’da Küçük İşletmelere Yardım Sözü  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.