Biden’dan İsrail’de seçim çağrısı yapan Senato Çoğunluk Lideri Schumer’e destek

Biden’dan İsrail’de seçim çağrısı yapan Senato Çoğunluk Lideri Schumer’e destek

ABONE OL
14:00 - 16/03/2024 14:00
Biden’dan İsrail’de seçim çağrısı yapan Senato Çoğunluk Lideri Schumer’e destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Biden, Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer’in İsrail’de seçim çağrısı yaptığı konuşmasıyla ilgili “iyi bir konuşmaydı” değerlendirmesinde bulundu.

Schumer, Senato kürsüsünde yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yerine birinin seçilmesi için seçim çağrısı yapmıştı.

Biden, Schumer’ın konuşması öncesinde üst düzey Beyaz Saray ekibiyle iletişim kurduğunu söyledi.

Schumer konuşmasında Netanyahu’yu Ortadoğu’da barışın önünde engel olarak nitelemiş ve İsrail’in çıkarlarının önüne kendi siyasi yaşamını koyduğunu belirtmiş ve yönünü kaybettiğini söylemişti.

Biden, “Konuşmanın ayrıntılarına girmeyeceğim, iyi bir konuşma yaptı ve sanırım sadece kendisinin değil birçok Amerikalı’nın endişelerini dile getirdi” dedi.

Schumer, ABD tarihindeki en üst düzey seçilmiş Yahudi yetkili.

Perşembe günkü konuşmasında Schumer, Netanyahu koalisyonunun 7 Ekim sonrası İsrail’in ihtiyaçları için uygun olmadığını belirtmişti.

İsrail’de yeni bir seçim çağrısı yapan Schumer, İsrail’in geleceğiyle ilgili sağlıklı karar verme sürecinin tek yolunun bu olduğunu kaydetti.

İki ülke ilişkileriyle ilgili Viyana’da konuşan Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise İsrail ve Amerikalı liderler arasında zorlu konuşmaların, iki ülke arasındaki ittifakın yıprandığı anlamına gelmediğini söyledi.

Blinken, bunun aslında ilişkiyi güçlendirdiğini, açık ve doğrudan konuşabilmeye olanak sağladığını söyledi.

VOA tarafından geçilen Biden’dan İsrail’de seçim çağrısı yapan Senato Çoğunluk Lideri Schumer’e destek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’dan İsrail’de seçim çağrısı yapan Senato Çoğunluk Lideri Schumer’e destek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’dan İsrail’de seçim çağrısı yapan Senato Çoğunluk Lideri Schumer’e destek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.