Biden’dan Enflasyonla Mücadele Sözü

Biden’dan Enflasyonla Mücadele Sözü

ABONE OL
23:31 - 13/07/2022 23:31
Biden’dan Enflasyonla Mücadele Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, enflasyonun kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğunu ancak verilerin güncel olmadığını söyledi. Biden, verilerin yakıt fiyatındaki 30 günlük düşüşü yansıtmadığını, benzin fiyatlarının Haziran ortasından bu yana yaklaşık 40 sent azaldığını vurguladı. Biden rapora yansımayan bir diğer fiyat düşüşünün de buğdayda olduğunu hatırlattı.

Biden raporun ekonomistlerin yıllık ”çekirdek enflasyon” olarak adlandırdıkları verinin üç ay arka arkaya düştüğünü gösterdiğine ve bunun çekirdek enflasyonun geçen yıldan bu yana yüzde 6’nın altına indiği ilk ay olduğuna dikkat çekti.

Enflasyonun Avrupa dahil neredeyse tüm ülkelerde sorun olduğunu söyleyen Biden, COVID-19’la bağlantılı zorlukların Ukrayna savaşıyla arttığını vurguladı.

Enflasyonla mücadelenin en önemli önceliği olduğunu belirten Biden, stratejik rezervlerden piyasaya petrol sevkine, Rus petrolünün fiyat artışını durdurmak için Avrupalı ortaklarla birlikte çalışmaya, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in petrol gelirini azaltmaya ve üretimi sorumlu bir şekilde arttırmak için ABD petrol ve doğal gaz endüstrisiyle çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Biden petrol şirketlerinin bu dönemi kendi çıkarına kullanmaması uyarısında da bulundu ve ”Petrol fiyatları Haziran ortasından beri yüzde 20 düştü, ancak benzin fiyatı bunun yalnızca yarısı kadar düştü” dedi.

Biden ayrıca Kongre’den bu ay Amerikalı aileleri etkileyen reçeteli ilaçtan sağlık sigortası primlerine kadar günlük masrafların azaltılmasını içeren yasa tasarısı için harekete geçmesini isteyeceğini belirtti.

Biden Cumhuriyetçiler’in de çalışan kesimin vergilerini arttırma veya Sosyal Güvenlik ve yaşlılar için Medicare sağlık sigortası programı hizmetlerini tehdit etme çabalarına izin vermeyeceğini belirtti.

Biden, Merkez Bankası’na enflasyonla mücadele için ihtiyaç duyduğu alanı sağlayacağını da ekledi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın bugün açıkladığı veriler, tüketici fiyatlarının Haziran ayında artışını sürdürdüğünü gösteriyor. Benzin ve gıda fiyatlarının yüksek seyretmeye devam etmesi enflasyonda son 40,5 yılda en büyük yıllık artışın görülmesine neden oldu.

Bu durum Merkez Bankası’nın bu ay sonunda yapması beklenen 75 baz puanlık faiz artışını destekliyor. FED’in faiz oranlarını arttırmasının tüketici ve işyeri harcamalarını soğutması, ekonomiyi ve enflasyonu yavaşlatması bekleniyor.

Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre tüketici fiyat endeksi geçen ay yüzde 1,3 arttı, Mayıs ayında ise yüzde 1,0 artmıştı.

Küresel gıda fiyatlarında ve yakıt fiyatlarında artışa neden olan Ukrayna’da devam eden savaş da durumun kötüleşmesine katkıda bulundu.

Artan fiyatlar hala tüketici güveninde sert düşüşe işaret ediyor. Bu durumun Başkan Joe Biden’ın destek oyunu aşağı çekmeye devam edebileceği ve Demokratlar için Kasım’daki Kongre ara seçimlerinde büyük siyasi risklere işaret edebileceği sanılıyor.

VOA tarafından geçilen Biden’dan Enflasyonla Mücadele Sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’dan Enflasyonla Mücadele Sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’dan Enflasyonla Mücadele Sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.