Biden’a Onay Yılın En Yüksek Seviyesinde

Biden’a Onay Yılın En Yüksek Seviyesinde

ABONE OL
18:06 - 27/08/2022 18:06
Biden’a Onay Yılın En Yüksek Seviyesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden’a verilen onay oranı, Temmuz ayındaki rekor düşüşten sonra yüzde 6 artarak, bir yıl içindeki en yüksek seviye olan yüzde 44’e ulaştı. Amerikalılar’ın yüzde 53’ünün hala Biden’ın başkanlık performansını onaylamamasıyla birlikte genel anlamda destek hala düşük olsa da bu durum, Biden için birkaç siyasi başarısının hemen ardından önemli bir gelişmeyi temsil ediyor.

Söz konusu veriler, Biden’ın başkanlık görevi sırasındaki hareketli dönemi kapsayan 1-23 Ağustos tarihlerinde Gallup tarafından yapılan ankete ait. Artış, büyük ölçüde, siyasi olarak bağımsız olan seçmenlerin desteğinin geçen ay yüzde 31’den yüzde 40’a yükselmesinden kaynaklanıyor.

Aynı dönemde Demokratlar’ın yüzde 81 ve Cumhuriyetçiler’in yüzde 4 olan desteğiyse önemli ölçüde değişmedi.

Başkan, bu dönemde COVID-19 geçirdikten sonra iyileşirken, ABD’nin El Kaide lideri Eymen El Zevahiri’yi öldürdüğünü duyurdu. Takip eden günlerde, Kongre’deki Demokratlar, Biden’ın sağlık hizmetleri, iklim değişikliğiyle mücadele ve vergi paketlerini içeren kapsamlı iç harcama planı Enflasyonu Düşürme Yasası’nı onayladı.

Yüksek enflasyon ve durgunluk korkuları ülkeyi rahatsız etmeye devam etse de, ortalama benzin fiyatlarının galon başına 4 doların altına düşmesi gibi ekonomiye ilişkin bazı olumlu haberler, beklenenden daha iyi işsizlik oranı ve enflasyon oranında hafif bir düşüş var. Anket, Biden’ın milyonlarca Amerikalı’nın borcunu azaltacak öğrenci kredisi affı planını açıklamasından hemen önce tamamlandı.

Biden, hakkında soru sorulan 11 mesele arasında en yüksek puanı COVID-19 pandemisine müdahale açısından aldı. Bu konudaki onay oranı, yüzde 88’i Demokratlar, yüzde 58’i bağımsızlar ve yüzde 20’si Cumhuriyetçiler olmak üzere yüzde 58 ile çoğunluk sağlanan tek konu oldu. Biden’ın çevre meselelerini yönetimine onay yüzde 50. Bu da bağımsızlardan çoğunluk düzeyinde onay alan diğer bir sorun oldu. Demokratlar’ın Biden’ın diğer dokuz konuyu ele alış biçimine ilişkin puanları yüzde 63 ila 78 arasında değişiyor.

ABD’li yetişkinlerin yüzde 41 ila yüzde 46’sı Başkan’ın eğitim, Ukrayna’daki durum, enerji politikası ve dış ilişkileri yönetme şeklini onaylıyor. Amerikalılar’ın yüzde 31 ila yüzde 39’u, Biden’ın Rusya ile ilişkileri, göç, silah politikası, kürtaj politikası ve ekonomiyle olan ilişkilerini yönetme şeklini onaylıyor. Ancak Biden’ın ekonomi notu, en düşük seviyede.

Gallup, Biden’ın bu konulardan altısına ilişkin onay puanlarını en son Mart ayında ölçmüştü. Pandemiyle mücadele, çevre ve enerji politikası konusunda Biden’a destek o zamandan beri beş puan artarken, ekonomi konusunda beş puan düştü. Biden’ın dış ilişkiler ve Rusya ile ilişkiler konusundaki notları, Mart ayına göre istatistiksel olarak değişmedi.

Biden’ın genel onay notundaki en son gelişme, ara seçimlerden önceki Ağustos ayında, son 40 yıldaki beş selefine kıyasla – 1982’de Ronald Reagan, 1994’te Bill Clinton, 2006’da George W. Bush, 2014’te Barack Obama ve 2018’de Donald Trump’tan- daha iyi bir konuma gelmesini sağladı.

Ancak, Ağustos’ta Biden’a destek oranı, Reagan’ın 1986’daki, George H.W.’nun 1990’daki, Clinton 1998’deki ve George W. Bush’un 2002’deki yüzde 61 ila yüzde 75’e varan oranların yanında çok düşük kalıyor. Obama’nın Ağustos 2010’daki ara dönem öncesi puanı, Biden’ın şu anda yüzde 44 olan onay oranıyla aynı.

VOA tarafından geçilen Biden’a Onay Yılın En Yüksek Seviyesinde haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’a Onay Yılın En Yüksek Seviyesinde haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’a Onay Yılın En Yüksek Seviyesinde haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.