Biden ve Trump kadın seçmenlerin oylarını kazanmak için mücadele ediyor

Biden ve Trump kadın seçmenlerin oylarını kazanmak için mücadele ediyor

ABONE OL
11:51 - 24/05/2024 11:51
Biden ve Trump kadın seçmenlerin oylarını kazanmak için mücadele ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’daki seçmenlerin yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor. Bu yüzden de 2024 başkanlık seçimlerinin adayları Joe Biden ve Donald Trump kadınların oylarını kazanmak için mücadele ediyor.

Bu başkanlık kampanyasının kadın seçmenler açısından odağı büyük ölçüde Amerika’daki kürtaj yasaları ve üreme hakları üzerinde. Ancak Amerikalı kadınların önemsediği tek konu kürtaj değil. Bu nedenle başkanlık kampanyalarında ekonomi, sağlık hizmetleri ve suç gibi farklı sorunlara yaklaşımlar da önem kazanıyor.

Minnesotalı seçmen Rebecca Jensen, Başkan Joe Biden’ın doğru kararlar verdiğini düşündüğü için övgüyü hak ettiğini söylüyor.

Jensen, “Çevreyle ilgili konuların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ekonominin ve sağlık hizmetlerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ben bir hemşireyim, COVID vakaları hala var. İnsanlar ‘pandemi sonrası, pandemi sonrası’ deyip duruyorlar. Ama aslında hâlâ salgının ortasındayız. Bu yüzden Beyaz Saray’da bilime inanan birinin olmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum” diyor.

Nevadalı seçmen Julie Benb, Donald Trump’ı yeniden Beyaz Saray’da görmek istiyor.

Benb, “Trump ekonomi için gayet iyiydi. Savaş yoktu. Uyum vardı. Barış vardı. Hepimiz çalışıyorduk. Benzin fiyatları normaldi. Yani o, inanılmaz bir adamdı. Ülkesini seviyor. İyi bir insan. İyi bir aile yetiştirdi ve biz onu oylarımızla geri getireceğiz” diye konuşuyor.

Beyaz Saray’dan kadın sağlığı araştırmalarına yönelik girişim

Biden, kadın sağlığı araştırmalarına yönelik bir Beyaz Saray girişimi ile kadın seçmenleri hedefliyor.

Biden, “Tıp alanında gerçekleştirdiğimiz tüm atılımları düşünün, ama bu adımların odağında kadınlar yoktu. Araştırmaların sizi de kapsaması çok uzun zaman alıyor” diyor.

Biden’ın ekibi, Anneler Günü için sosyal medyada bir reklam yayınladı ve Trump’ın göçmen aileleri ayırma politikasını eleştirdi. Reklamda, “Hayatınızdaki annelere bir iyilik yapın. Trump’ı durdurun” denildi.

Donald Trump muhafazakar Hıristiyan kadınların katıldığı bir toplantıda Avrupa’ya barış getireceğini söyledi. Trump, “Seçimi bir kazanayım, daha başkanlık koltuğuna oturmadan Rusya ile Ukrayna arasındaki korkunç savaşı çözüme kavuşturacağım” dedi.

Trump ayrıca suç ve göç konularında sert mesajlar vererek, kadın seçmenlerin oylarını kazanmaya çalışıyor.

“Banliyölerdeki evhanımlarıyla çok iyi anlaştığımı düşünüyorum çünkü onlar güvende olmak istiyorlar. Ama mücevherleri yağmalanıyor. Çantaları, elektronik eşyaları, saatlerini ve tüm nakit paraları çalınıyor. Evlerine döndüklerinde, ne olduğunu merak ediyorlar” diyen Trump, “İşte eğer yasadışı yabancı suçluların evinizin penceresinden girip çekmecelerinizi yağmalamasını istemiyorsanız, o zaman oylarınızı Sahtekar Joe Biden’dan mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kurtulmak için kullanmalısınız” diyor.

Amerikan Kadın ve Siyaset Merkezi, 1980’den bu yana her ABD başkanlık seçiminde kadınların erkeklerden daha fazla oy kullandığını söylüyor. Araştırma kuruluşu Pew verileri, 2020 yarışında Biden’ın kadın oylarını Trump’a karşı yüzde 11 puan farkla kazandığını gösteriyor.

VOA tarafından geçilen Biden ve Trump kadın seçmenlerin oylarını kazanmak için mücadele ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden ve Trump kadın seçmenlerin oylarını kazanmak için mücadele ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden ve Trump kadın seçmenlerin oylarını kazanmak için mücadele ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.