Biden Navalni’nin eşi ve kızı ile görüştü

Biden Navalni’nin eşi ve kızı ile görüştü

ABONE OL
23:41 - 22/02/2024 23:41
Biden Navalni’nin eşi ve kızı ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin eşi ve kızıyla biraraya gelerek “en içten taziyelerini” iletti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, California’nın San Francisco kentinde düzenlenen görüşmede Biden’ın Navalni’nin “olağanüstü cesaretine ve yolsuzluğa karşı ve hukukun üstünlüğünün herkes için eşit olarak geçerli olduğu özgür ve demokratik bir Rusya için mücadele mirasına” duyduğu hayranlığı dile getirdiği belirtildi.

Biden ayrıca, Navalni’nin ölümü, Rusya’nın baskı ve saldırganlığı ve Ukrayna’daki savaşına karşılık olarak ABD’nin Cuma günü Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar açıklayacağını da teyit etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan daha önce yaptığı açıklamada yaptırımların, Rusya’nın savaş makinesine, saldırganlığına ve baskısına güç veren Rus savunmasının, sanayi altyapısının ve Rus ekonomisinin gelir kaynaklarını hedef alacağını söylemişti.

Sullivan, “Bu yaptırımlar, son iki yıl boyunca müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte oluşturmaya çalıştığımız önemli bir yaptırım çerçevesine eklenecek” demişti.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in bir numaralı muhalifi olan, resmi yolsuzluklara karşı mücadelesi ve düzenlediği Kremlin karşıtı protestolarla tanınan 47 yaşındaki Aleksey Navalni’nin Cuma günü cezaevinde öldüğü açıklandı.

Rus Federal Cezaevi Servisi’nden yapılan açıklamada Navalni’nin Cuma günü yürüyüş yaptıktan sonra kendini iyi hissetmediği ve bilincini kaybettiği belirtildi.

VOA tarafından geçilen Biden Navalni’nin eşi ve kızı ile görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Navalni’nin eşi ve kızı ile görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Navalni’nin eşi ve kızı ile görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.