Biden Kongre liderleriyle Beyaz Saray’da görüşecek

Biden Kongre liderleriyle Beyaz Saray’da görüşecek

ABONE OL
12:42 - 26/02/2024 12:42
Biden Kongre liderleriyle Beyaz Saray’da görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de hükümet, kaynak konusunda Kongre’de bir uzlaşı sağlayamazsa Cuma günü kısmen kapanacak. Bunun önüne geçmek için Başkan Biden Kongre liderlerini Salı günü Beyaz Saray’da ağırlamayı planlıyor.

Joe Biden, Salı günü Kongre’nin üst kanadı Senato ve alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin en üst düzey Cumhuriyetçi ve Demokrat isimleriyle bir araya gelecek.

Başkan, Kongre liderlerine Cuma gününden önce hükümete kaynak sağlayacak yasa tasarısının acil olarak kabul edilmesinin önemine bir kez daha vurgu yapacak.

Biden, Kongre liderleriyle; Ukrayna’ya 60 milyar dolarlık yardım paketinin de içinde yer aldığı ulusal güvenlik yasa tasarısını da görüşmeyi planlıyor.

Söz konusu yasa tasarısında İsrail ve Tayvan’a destek yer alıyor.

Yasa tasarısı Senato’da kabul edildi ancak ancak hala Temsilciler Meclisi’nin gündemine gelmedi.

Kongre üyeleri hükümetin kapanmasını önleyecek bir uzlaşmaya henüz varmış değil.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, konuyla ilgili henüz bir anlaşma olmadığına dikkat çekerek Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson’a partilerüstü bir uzlaşı için harekete geçme çağrısı yaptı.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler’in bir bölümü Demokratlar’la bu konuda uzlaşıya karşı çıkıyor.

Mike Johnson X üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhuriyetçiler’in iyi niyetle müzakere ettiklerini belirtti ve en kısa sürede bir sonuca ulaşmayı umduğunu kaydetti.

1 Mart’ta bazı federal daireler için kaynak bitiyor.

Savunma Bakanlığı için de 8 Mat’ta kaynak sona eriyor.

Biden son olarak Kongre liderlerini Ocak ayında Beyaz Saray’da ağırlamıştı.

VOA tarafından geçilen Biden hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla Kongre liderleriyle Beyaz Saray’da görüşecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla Kongre liderleriyle Beyaz Saray’da görüşecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla Kongre liderleriyle Beyaz Saray’da görüşecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.