Biden, İran’ın İsrail saldırısını kınadı ve G-7 liderlerini toplayacağını duyurdu

Biden, İran’ın İsrail saldırısını kınadı ve G-7 liderlerini toplayacağını duyurdu

ABONE OL
16:17 - 14/04/2024 16:17
Biden, İran’ın İsrail saldırısını kınadı ve G-7 liderlerini toplayacağını duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Fidan, İran’ın 13 Nisan gecesi İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği misillemenin ardından bölgede Türkiye’nin daha fazla tırmanma olmasını istemediğini iletti; gerilimi artıracak adımların sona ermesinin arzu edildiğini muhatabına aktardı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söyledi. Abdullahiyan, İran’ın yeni bir saldırıya uğraması halinde bu defa daha güçlü bir karşılık vereceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Her iki isim de bölgede tırmanmanın daha fazla artmaması gerektiğini vurguladılar.

VOA tarafından geçilen Biden, İran’ın İsrail saldırısını kınadı ve G-7 liderlerini toplayacağını duyurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden, İran’ın İsrail saldırısını kınadı ve G-7 liderlerini toplayacağını duyurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden, İran’ın İsrail saldırısını kınadı ve G-7 liderlerini toplayacağını duyurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.