Biden Hamas’ın rehin aldığı Amerikalılar’ın aileleriyle Beyaz Saray’da görüşecek

Biden Hamas’ın rehin aldığı Amerikalılar’ın aileleriyle Beyaz Saray’da görüşecek

ABONE OL
11:48 - 13/12/2023 11:48
Biden Hamas’ın rehin aldığı Amerikalılar’ın aileleriyle Beyaz Saray’da görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırısında rehin aldığı Amerikalılar’ın aileleriyle ilk kez yüz yüze görüşecek.

İki Beyaz Saray yetkilisinin verdiği bilgiye göre görüşme Çarşamba günü Beyaz Saray’da gerçekleşiyor. Kaç ailenin Biden’la görüşeceği henüz netlik kazanmış değil. Başkan daha önce bazı aile üyeleriyle telefonda ya da sanal ortamda görüşmüştü.

Daha önce katıldığı bir bağış etkinliğinde Amerika’nın İsrail’e desteğinin sarsılmaz olduğunu kaydeden Biden, rehinelerin hepsi evlerine dönene kadar durmayacağını belirtmişti.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısının ardından yedi Amerikalı’dan haber alınamamıştı. Dört Amerikalı daha sonra Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda İsrail-Hamas arasında varılan geçici ateşkes sırasında serbest bırakılmıştı.

Hamas, İsrail saldırısında aldığı 240’tan fazla rehinenin 130’dan fazlasını geçici ateşkes sırasında serbest bırakmıştı. İsrail de bunun karşılığında İsrail cezaevlerinde tutuklu 200’ü aşkın Filistinli’yi serbest bırakmıştı.

Hamas’ın İsrail saldırısında 1200 kişi yaşamını yitirmişti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ise 18 binden fazla Filistinli’nin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Biden Hamas’ın rehin aldığı Amerikalılar’ın aileleriyle Beyaz Saray’da görüşecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Hamas’ın rehin aldığı Amerikalılar’ın aileleriyle Beyaz Saray’da görüşecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Hamas’ın rehin aldığı Amerikalılar’ın aileleriyle Beyaz Saray’da görüşecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.